Konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Bütçe görüşmelerinde; tüm hekimleri eşitlikle kapsamayan, kamuda görev yapan hekimlerin dışındaki hekim ve sağlık emekçilerini görmeyen bir düzenleme TBMM gündemine geldi. Kısmen bir iyileştirme yapılmış olsa da üniversiteler, aile sağlığı merkezlerindeki ve BAĞ-KUR ile SSK’li hekimleri ve diğer tüm sağlık çalışanlarını kapsam dışında bırakan, emekli hekimler arasındaki eşitsizliği iyice derinleştiren bu “sözde” iyileştirmenin adaletsizliğine vurgu yaptı sağlık emekçileri. Sağlık emekçilerinin; sağlığın bir ekip işi olduğuna ve ekibin yalnız bir bölümüne yapılan iyileştirmenin adaletsizliği derinleştireceğine dair açıklamalarının mürekkebi kurumadan Hazine ve Maliye Bakanının itirazıyla tasarı geri çekildi. Sağlık Bakanının para pul işlerinden konuşmak için izne ihtiyaç duyduğu anlaşılalı zaten çok olmamıştı. Muhalefet partilerinin hekim milletvekillerinden, iptal edilen tasarıyı yerine getirmeyi hedefledikleri yeni düzenlemede iyileşme namına hiçbir şey olmadığını, yoksulluğu dayatacakları bu yeni tasarıyı bütçe görüşmeleri sonrası 21 Aralık gününe erteledi. 
Bu kavga iş Ekmek ve Hürriyet Kavgasıdır, hepimizin bizi bölenlere karşı vermesi gereken; birlikte olmak, yan yana durmaktır. Bunun en yakın örneğini TBB'nin 36. Olağan kurulu gösterdi. Birlikte olmak Mücadele etmek Ayağımızı sağlam basmak ve yürünen yoların sonunda aralık ayında Ankara da kışı bahara çeviren çoban ateşi…
 Sağlık emekçileri, elbette insanca yaşayacak bir ücreti talep etmeye ve hakları için mücadeleye devam edecek bizde bu mücadelede sağlık emekçilerinin yanında olacağız. Sağlık emekçileri, meslek örgütleri ve sendikalarını mücadelelerini selamlıyoruz.”