EMEP il binası önünde toplanan kitle Seyit Rıza Meydanı’na yürümek istedi ancak polis yürüyüşe izin vermedi. Yaşanan gerginliğin ardın Seyit Rıza Meydanı’nda açıklama yapıldı.
Açıklamada konuşan Emek Gençliği yöneticisi Yusuf Akın, Denizlerin, bağımsızlık, demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yaşadıklarını söyledi. 
Kapitalizmin halklara daha fazla acı reçete, daha fazla kan ve gözyaşını reva gördüğünü söyleyen Akın, “Emperyalizm tüm gerici değerleri göreve çağırırken, bizler dünyanın işçileri, emekçileri ve ezilen halkları olarak tüm devrimci değerleri yeniden kuşanmak zorundayız. Devrimci tarihimizin kilometre taşlarından olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bu mücadelede her daim bizlere güç verecektir” dedi.
"ONLARIN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
15-16 Haziran direnişçilerinden, 68 kuşağından, EMEP Dersim İl Örgütü Eski İl Başkanı Salih Gündoğan da yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
“12 Mart’ta, 12 Eylül’de mücadele veren devrimciler bedenlerini siper ederek yoldaşlarını korudular. Biz de buradan ders çıkararak, devrimci bir ülke yaratacağız. Tarih boyunca devrim ve sosyalizm mücadelesi hiç susmamıştır ve susmayacaktır.  Biz yola devam edeceğiz, bugün 15-16 Haziran Direnişini yaratan işçi sınıfı her yerden örnek alınıyor. Bizde Denizleri örnek alıyoruz, onların mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz.”
"6 MAYIS ENİNDE SONUNDA ZAFER GÜNÜ OLACAK"
EMEP İl Başkanı Ergin Tekin, yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
“Her kim ki zulüm ve zorbalığa, sömürü ve baskıya karşı yürekli bir öfke duyuyorsa, emperyalist ve işbirlikçilerinin barbarlığına karşı bağımsızlık, siyasal demokrasi ve sosyalizm için kitle mücadelesini yükseltme çalışmasında birleşmelidir. Kızıldere’de, Ulucanlar'da, Nurhaklarda, Diyarbakır işkencehanelerinde ve ülkenin tüm diğer yerlerinde yitirdiğimiz devrimcilerin uğruna can verdikleri dava ancak milyonlara mal edilerek zafere ulaştırılabilir. Mayısın boydan boya çağrısı budur! 6 Mayıs eninde sonunda bir gün zafer günü olacak!” 
"TOPLANTI, GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞ HAKKINI YASAKLAYAMAZSINIZ"
Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin de yaptığı konuşmada, polisin müdahalesini eleştirerek, “Dersim’de OHAL’den bu yana kalan bir alışkanlık devam ediyor” dedi. Denizler’in Dolmabahçe’de ABD askerlerini denize döktüklerini hatırlatan Çetin, “O gençlerin bağımsız bir ülke düşü vardı. 50 yıl sonra bugün ülkeyi yönetenler kendi anayasalarını dahi tanımamaktadırlar” dedi.
Çetin; hukukçuların bugün Halit Çelenk’i de andıklarını söyleyerek, “Demokratik bir ülkede demokratik yasaların olması gerekiyor. Toplanma, gösteri yürüyüşünün de anayasal bir hak olduğunu Anayasa’nın 90. Maddesiyle, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile, ulus üstü sözleşmelerle güvence altına alınmıştır. Ülkeyi yönetenler, ili yönetenler sizler anayasayal suç işliyorsunuz. Kanunlar var, daha sonra genelgeler, tüzükler gelir. Bugün kolluğa verdiğiniz emirle kitle örgütlerini, siyasi partileri, gençleri, halkı, kadınları kaldırıma çıkartamazsınız. Anayasal suç işleme hakkını size tanıyanlar yarın sizi korumayacaktır. Toplantı, yürüyüş, gösteri yasası açıktır; büyük bedellerle kazanılmış toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkını yasaklayamazsınız! Bu ülke halkların özgürlüğüne demokrasiye demokratik bir ortama özgürlüğün dünyasına kavuşacaktır.” diye konuştu. EVRENSEL