MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Darende ilçesine bağlı Ayvalı Mahallesi'nde yapılan alt ve üstyapı çalışmalarıyla ilgili yatırım bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ayvalı Mahallesi'ndeki programda, görev aldığı her yerde şimdiye kadar yapılanların çok daha fazlasını yapmayı kendilerine hedef koyduklarını söyledi.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesinin temel şiarları olduğunu aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Şu anda Türkiye'de altın çizerek söylüyorum en fazla yatırım yapan belediye Malatya Büyükşehir Belediyesidir. Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Göreve geldiğimizde 'asfaltsız, susuz ve kanalizasyonsuz hiçbir yerleşim birimimiz kalmayacak' dedik. Ayrıca 'akarsulara atık sular karışmayacak' dedik. Bugün bütün ilçelerimizde çöp aktarma istasyonları yapıyoruz. Tüm ilçelerimizde arıtma istasyonları yapıyoruz. Bütün ilçelerimizde şu anda 100'ün üzerinde şantiye MASKİ'de, 100'ün üzerinde de yol asfalt işleri şantiyeleri var. Darende belediye başkanımız ile birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz. Diğer ilçelerle de aynı şekilde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Yani biz bütün ilçe belediye başkanlarımızla beraber söz konusu memlekete hizmet olduğu zaman gerisi teferruattır diyoruz. Bu memlekete hizmet etme noktasında gece gündüz durmadan durmak yok yola devam diyoruz."

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Hakan Demir, Ayvalı Mahalle Muhtarı Hamit Özdemir'in konuşma yaptığı bilgilendirme toplantısının ardından Ayvalı Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Programa AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, siyasi parti ilçe başkanları, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.