İSTANBUL (AA) - OYAK Yatırım'ın 40'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Borsa İstanbul'da gong töreni düzenlendi.

Törene Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, OYAK Finans Sektörü Grup Başkanı Emrah Silav, OYAK Yatırım Genel Müdürü Erkan Ünal ve diğer ilgililer katıldı.

Törende konuşan OYAK Yatırım Genel Müdürü Ünal, stratejiler oluşturmak, uygulamak, hedeflere ulaşmak, yıllar içinde biriken değerleri yarınlar ulaştırmak gibi önemli bir misyonlarının olduğunu söyledi.

Ünal, OYAK Yatırım'ın hem tarihe tanıklık ederken hem de içinde bulunduğu sektörlere katkı sağlayarak önemli bir değer biriktirdiğini belirtti.

Bu değerleri yarınlara aktarmanın temel misyonları olduğunu ifade eden Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"40 yıllık bir mazimiz var. Esasında bu geleceğimize de aynı zamanda ışık tutuyor. 40 yılın mirası bize şu kavramları beraber getiriyor; güven, kalite, güç, sağlamlık ve prestij. Biz bu değerleri yarınları inşa etme adına temel belirlemeye devam edeceğiz. Önemli iş ortaklıklarına gittik. Yatırımcı sayımızda önemli artışa ulaştık. Bunlar yatırımcıların bize olan güvenini yansıtıyor. Rakamlara bakmak gerekirse 11 ilde şubeleriyle bireysel ve kurumsal yatırımcılara hizmet veriyoruz. Pazar payımızı istikrarlı bir şekilde artırıyoruz. İş ortaklıklarımızda birlikte yaygın satış ve dağıtım ağımızı genişletiyoruz. Güçlü mali yapımız ve yenilikçi yeteneklerimizle, profesyonel ekibimizle sektörümüzün öncü ve lider kurumu olmayı sürdürüyoruz. Son dönemde yaptığımız iş birlikleri, halka arzlarda, kurumsal finansman faaliyetlerinde gösterdiğimiz çabalarla birlikte iştiraklerimizin de güçlü katkısıyla 2016'da neredeyse başa baş olan karımızı, 2021'de 400 milyon TL'nin üzerine çıkarak büyük bir başarıya imza attık."

- "OYAK Yatırım'ı çok daha iyi noktalara getireceğiz"

Müşterileri ve yatırımcılarının talep ve isteklerinin günden güne arttığını aktaran Ünal, bunlara cevap verme adına teknolojiyi kullanmayı, yenilikçi olmayı odaklarında tutmaya devam ettiklerini vurguladı.

Ünal, "Hem uluslararası standartlardaki ürün ve hizmetlerimizle sermaye piyasalarının gelişimine hem ülke ekonomisine hem de yatırımcılarımıza, paydaşlarımıza katkı sağlamaya devam ediyoruz. Son 6 yılda yönetimimizin değişmesiyle birlikte finansal teknolojilere yaptığımız yatırımlarla, uluslararası arenalardaki varlığımızı daha da güçlendirdik. Önümüzdeki dönemde bu misyonumuza devam ederek, yenilikçi projelerle katma değer yaratmaya, hizmetler geliştirmeye ve yeni girişimlere yatırım yapmaya devam ederek OYAK Yatırım'ı çok daha iyi noktalara getireceğiz." değerlendirmesini yaptı.

OYAK Finans Sektörü Grup Başkanı Silav da "Aslında büyük bir çatıdan bahsediyoruz. Yatırımla başladık ama çok güzel işlere imza attık. Devam, bırakmıyoruz. İddialıyız, rekabetçiyiz." dedi. Silav, kurallar çerçevesinde OYAK Yatırım çatısı altındaki tüm kurumları en iyi yerlere taşıyacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun tarafından Ünal ile Silav'a hediye takdim edildi. Tören, aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.