BİTLİS (AA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, şehitlikler ziyaret edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

Ahlat Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Bitlis Vali Yardımcısı ve Ahlat Kaymakam Vekili İzzet Cem Eser ile beraberindekiler, burada şehit yakınları ile sohbet etti.

Daha sonra Ahlat şehitliğine geçen Eser ve beraberindekiler, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, dua etti.

Etkinliklere Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, kurum amirleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

- Hizan

Hizan Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Gayda Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edilen programa katılan Yelek, milletin birlik ve beraberliğini bozmaya, vatanı bölmeye çalışan hiçbir yapıya fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Yelek, "İstikbalimize, istiklalimize ve milli hakimiyetimize yönelik iç ve dış güçlerin girişimi ile darbe teşebbüsünde bulunuldu. Halkımızın birlik ve beraberliği bu girişim sonuçsuz kaldı. Bu uğurda canını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun." dedi.

- Tatvan

Tatvan Belediyesi Yaşam Alışveriş Merkezi önünde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilen programda konuşan Kaymakam Tekin Erdemir, FETÖ'nün hain darbe girişimini kınayarak "Milli irademize, demokrasimize, bayrağımıza, ezanımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkmak için kanları ve canları ile destan yazan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun." dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani de "6 yıl önce ülkemiz çok büyük bir ihanete şahit oldu. Bu gecede ülkemiz, ülkesini, değerlerini, onurunu, tarihlerini satanlara kahramanca karşı koydu. Dünya liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla 7'den 70'e milyonlarca vatan sevdalısı bugününü, yarınını ve geleceğini vatan hainlerine karşı, tanklara ve toplara karşı kahramanca ellerinde bayraklarla korudu." ifadelerini kullandı.

Programa AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ve vatandaşlar katıldı.