BİTLİS (AA) - Ahlat ilçesindeki Ergezen Ortaokulu'nca kurulan çocuk mehteran takımı ilçedeki etkinliklerde gösteri yaparak beğeni topluyor.

Okulun müzik öğretmeni Serhat Epsoylu'nun girişimleriyle Ahlat Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle kurulan minik mehteran takımı 3 yıldır etkinliklerde sahne alıyor.

Okul müdürü Mesut Adıyaman, gazetecilere, mehteran takımının 22 kişiden oluştuğunu söyledi.

"Mehteran takımının Doğu Anadolu'nun ilk çocuk mehteran takımı olma özelliğini taşıdığını ifade eden Adıyaman, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimize tarih şuurunu vermek, ceddimizin, neslimizin nereden geldiği, bu ülkenin bize nasıl bırakıldığını, vatan, millet, bayrak aşkını çocuklara daha iyi nasıl yerleştirebiliriz amacını taşımaktadır. Bunda da büyük başarı elde ettiğimize inanıyorum. Her yıl Cumhurbaşkanımız Ahlat'ı ziyaret etmektedir. Biz de takımımızı Cumhurbaşkanımıza hazırlıyoruz. İnşallah ağustos ayında Cumhurbaşkanımızı da bu mehter takımıyla karşılamak isteriz."

Mehteran takımını kuran müzik öğretmeni Serhat Epsoylu da mehteran ekibinin 3 haftalık bir eğitim sonrası gösterilere başladığını belirtti.