ERZURUM (AA) - Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.

Üniversitenin Kurumsal İletişim Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Yağız, Rektör Çomaklı'yı ziyaret etti.

Ziyarette Yağız'a Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mustafa Çetin de eşlik etti.

Rektör Çomaklı, kente hizmet noktasında kurumlar arası ortak çalışmaların öneminden bahsederek, üniversitelerin, bulunduğu şehir için oldukça hem önemli olduğunu hem de kalkınmanın temelini teşkil eden unsurların başında geldiğini vurguladı.

Başsavcı Yağız da Atatürk Üniversitesi başta olmak üzere tüm paydaşlarla ikili iş birliklerinin süreceğini belirterek, tüm kurumların Atatürk Üniversitesinin bilgi ve birikiminden faydalanması gerektiğini ifade etti.

Ziyaret sonunda konuklarına Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) hakkında bilgi veren Çomaklı, DAG’da çalışmaların sonuna gelindiğine işaret ederek, uzun ve yorucu çalışmaların ardından ülkeye ve uzay bilimlerine büyük katkı sağlayacak bir gözlemevi kazandırılacağını ifade etti.