“Batman Barosu’nu hedef gösteren, adına habercilik dedikleri anlayışı kınıyoruz!” başlığıyla yapılan ortak açıklamada şunlar kaydedildi: “Yalan ve kışkırtıcı yayınlarla daha önce de baroları hedef gösteren Yeni Akit, bu kez de Batman Milletvekili ve Batman Barosu üyesi Avukat Ayşe Acar Başaran’ın bir polis memuru tarafından tehdit edilmesi üzerine yaptığı açıklama sonrası Batman Barosu’nu hedef göstermiştir.
Barolar; Avukatlar Kanunu uyarınca hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumakla görevli kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıdır. Bu anlamda barolar; mağdurun veya failin kim olduğuna bakmaksızın, insan haklarını koruma bilinciyle hareket etmekten geri durmayacak; aynı bilinçle hiçbir soruşturmaya, baskıya, tehdide ve gözdağına boyun eğmeyecek, insan haklarını koruma görevini yerine getirmekten asla vazgeçmeyecektir. 
Barolar, halkın haber alma hakkının teminatı olan basının özgürlüğü için de mücadelelerini sürdürmeye devam edecektir. Basın özgürlüğü; iftira niteliğindeki haber yapma, hakaret etme veya hedef gösterme, özgürlüğü değildir. Haber adı altında, halkın haber alma hakkını istismar ederek baroları hedef haline getiren söz konusu yayın organını kınıyor ve Batman Baromuzun yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiriyor, Basın Konseyi’ni de bu etik dışı davranışlarla ilgili olarak göreve çağırıyoruz.”
Ortak açıklamaya imza atan barolar şunlar: 
Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bitlis, Bingöl, Bolu, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Mersin Muğla, Muş, Samsun, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Tekirdağ, Van, Yalova, Zonguldak Barosu.