İSTANBUL (AA) - Akbank, müşterilerinin gram, çeyrek, bilezik gibi fiziki altınlarını kuyumcular üzerinden hesaplarına aktarmalarını sağlıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Kuyumcu Altın Değerleme Sistemine (KAD-SİS) dahil olan ilk özel bankalardan biri olan Akbank, bu sayede müşterilerine, istedikleri zaman anlaşmalı kuyumcular aracılığı ile banka hesabına altın yatırma imkanı sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Özel Bankacılık ve Yatırım Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alp Keler, fiziki altınların ekonomiye kazandırılması için uzun zamandır çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz gibi şubelerimiz üzerinden altın toplama işlemine oldukça talep geliyor. Artık şubeler üzerinden yaptığımız altın daveti günlerine, sayısı sürekli artan anlaşmalı kuyumcu noktalarını da dahil ettik. Anlaşmalı kuyumcular ile altın tesliminin birçok avantajı bulunuyor. Bu sistem sayesinde Akbanklılar, artık gün ve şube kısıtı olmadan farklı saflıktaki fiziki altınlarını anlaşmalı kuyumculara getirip KAD-SİS aracılığı ile anında Akbank altın mevduat hesaplarına yatırılabiliyor. İşlemin gerçekleşmesi için iş ortağımız İstanbul Altın Rafinerisi kuruluşu KAD-SİS anlaşmalı kuyumcunun hizmet verebiliyor olması yeterli oluyor."

Keler, müşterilerin altınlarının, Akbank altın mevduat hesabında, çalınma veya kaybolma riski olmadan güvenle ve kiralık kasa gibi saklama maliyeti olmadan saklanabildiğini ifade ederek, "Ek olarak Akbank Mobil üzerinden altınlarının güncel tutarlarını da istedikleri zaman gözlemleyebiliyorlar. Hesaplarına yatırdıkları altın bakiyesi ile ister ek getiri imkanı sunan fiziki altından dönüşen korumalı hesap, isterlerse de altından dönüşen kur korumalı hesap açabiliyorlar. Müşterilerimize ücretsiz olarak sunduğumuz bu hizmetin fiziki altınların değerlendirilmesi açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.