ERZURUM (AA) - AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Kongresi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Öz, mesajında, "Dadaşlar" diyarının, Türkiye'nin sınır taşlarından biri olduğunu belirtti.

Erzurum'un Mustafa Kemal Paşa'yı bağrına basarak Anadolu'nun kurtuluş kapısını açan önemli bir merkez olduğunu ifade eden Öz, Erzurum Kongresi'nde alınan kararların, istiklalden ve vatanın bölünmez bütünlüğünden asla vazgeçilmediğini tüm dünyaya ilan edilişin somut bir göstergesi olduğunu belirtti.

Milletin kendi kaderini tayin etme yönünde attığı en büyük adımlardan birinin Erzurum Kongresi olduğunu vurgulayan Öz, şunları kaydetti:

"Türk milleti tarihin hiçbir döneminde devletsiz kalmamıştır. Milli Mücadele'nin en önemli dönüm noktalarından birini teşkil eden Erzurum Kongresi ile doğu vilayetlerinin irade merkezi tayin edilmiş, alınan kararlar ile milli sınırlar içinde vatanın bölünmez bütünlüğü vurgulanmıştır. Türk milletinin, vatanına her şart altında sahip çıkacağı ve hiçbir şekilde dayatmaların kabul edilmeyeceği, Türkleri Anadolu'da yok etme planlarının boşa çıkartılacağı mesajı da bütün dünyaya yine Erzurum'dan verilmiştir. Verilen bu mesajların oluşturduğu heyecan dalgası, Anadolu'daki mücadele azmini pekiştirirken, modern Türkiye'nin kurucusu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Ankara'da toplanması yolundaki irade de Erzurum'da tahkim edilmiştir."

Erzurum Kongresi'nin 103. yıl dönümünü kutlayan Öz, başta Milli Mücadele'nin lideri Mustafa Kemal Paşa olmak üzere kongreye katılan üyeleri, Kurtuluş Savaşı'nın tüm şehit ve gazilerini saygı ve şükranla andı.