ERZURUM (AA) - AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Öz, mesajında, Türk milletine kefen biçmeye kalkanların tarih boyunca hak ettikleri cevabı aldıklarını belirtti.

İstiklal mücadelesiyle elde edilen kazanımlardan asla taviz verilemeyeceğini belirten Öz, şunları kaydetti:

"98 yıl evvel elde edilen kazanımları iç düşmanlara kurban edelim istiyorlar. Hayır, biz düşmanın uyumadığını ve plan üstüne planla saldırmaya devam ettiğini biliyoruz. Farklı olan sadece maşa kullanıyor olmalarıdır yoksa savaş devam ediyor. Dışarıdan aldığı destekle devletine kafa tutmaya kalkışanlar bugüne kadar hak ettikleri cevabı aldılar, bundan böyle de almaya devam edecekler.”

Mesajında, TBMM'de oylanan Suriye-Irak tezkerelerine de değinen Öz, yanlış çıkarımlarla "hayır" oyu kullananların, doğrunun Cumhur İttifakı’nın gösterdiği tarafta olduğunu pek yakında göreceklerini aktardı.

Öz, Cumhuriyetin yokluk, kan ve göz yaşı ile kurulduğunun altını çizerek,"Bugün emin adımlarla 2023 hedeflerine yürüyen Türkiye Cumhuriyeti, yüzyıl sonra yeniden sahneye konulan karalama kampanyası ve algı operasyonlarıyla da savaşarak hürriyetini ve şerefini korumaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümünü kutluyor, bu yolda canını seve seve veren şehit ve gazilerimizi derin bir saygıyla selamlıyor, minnet ve rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.