MUŞ (AA) - AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çelik, mesajında, 15 Temmuz'un aziz milletin iradesini darbecilere teslim etmediği gün olduğunu belirtti.

Üniformalı teröristlerin, milletin kendisine emanet ettiği silahları millete doğrulttuğunu, Türkiye’nin parçalanması için her yolu denediğini ifade eden Çelik, 15 Temmuz gecesinde halkın vatanına, bağımsızlığına, demokrasiye, milli iradesine ve bayrağına sahip çıktığını vurguladı.

Çirkin saldırının, aziz milletin onurlu duruşuyla bir milli direniş destanıyla bertaraf edildiğini aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Meydanlara çıkan milyonlarca vatan evladı, tarihin akışını değiştiren bir karara imza atmıştır. Bu karar, Anadolu topraklarında milli iradenin ebediyet kazanmasıdır. Eğer hala gök kubbenin altında ezanları duyup ay yıldızlı bayrağın gölgesinde adımlarımızı atıyorsak, bu şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. 15 Temmuz'da canını korkmadan ortaya atan şehit ve gazilerimize şükran borcumuz vardır. Israrla ve inançla bir kez daha belirtmek isterim ki al bayrağımızı semalarda, imanımızı salalarda, birliğimizi bu kutsal vatanda sonsuza dek daim kılacağız. Şehitlerimizi, gazilerimizi buradan bir kez daha şükranla yad ediyorum."