MALATYA (AA) - Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın ile Kilis İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Kıdemli Albay Altın, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki karelere oy verdi.

Altın, haber kategorisinde Mahmut Serdar Alakuş'un "Ciğerlerimiz Yandı", yaşam kategorisinde İzzet Mazı'nın "Oğullarının emaneti Atmaca", sporda ise Ali Atmaca'nın "Engelli basketbolcunun sevinci" başlıklı fotoğraflarına oy verdi.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde bu yıl meydana gelen orman yangınlarını anlatan bir fotoğraf karesini beğenerek oy verdiğini aktaran Altın, "Orada jandarma olarak aylarca bizlerde görev yaptık, ülkemiz için büyük bir kayıptı. Bu nedenle fotoğrafı tercih ettim. Şehidimizin köpeğinin, şehidimizin fotoğrafını gördükten sonra ona ola özlemini dile getirdiğini gördüğüm için bu fotoğrafı oyladım. Engelli bir sporcumuzun müsabaka sonucunda zafere kavuşmanın mutluluğunu hissederken kendini yere atmış olması ve bunu mutluluğunu paylaşarak yapması çok etkiledi." diye konuştu.

- Kilis

İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları tek tek inceledi.

Kurt, haber kategorisinde Mohammed Hamoud'un "Aç kalan minik yürekler", yaşam kategorisinde İsmail Kaplan'ın "Mutluluk gözyaşları", sporda ise Mustafa Çiftçi'nin "Keyfim yerinde" başlıklı fotoğrafına oy verdi.

Foto muhabirlerini tebrik eden Kurt, fotoğrafların birbirinden güzel olduğunu belirtti.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Baro Başkanı Burak Gül, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz ve Afşin İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay da Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Gül, Cengiz ve Gümüşay, "yaşam", "spor" ve "haber" kategorilerinde beğendiği fotoğrafları seçti.

Kahramanmaraş Baro Başkanı Burak Gül, haber kategorisinde Asrhaf Amra'nın "Mucize kurtuluş", yaşam kategorisinde İzzet Mazı'nın "Oğullarının emaneti Atmaca" ile spor kategorisinde Ali Atmaca'nın "Şampiyon Mete Gazoz" adlı fotoğrafını oyladı.

Afşin İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz de haber kategorisinde Aytaç Ünal’ın "İlk kadın taarruz helikopter pilotu", yaşam kategorisinde İzzet Mazı'nın "Oğullarının emaneti Atmaca", spor kategorisinde ise Ali Atmaca'nın "Şampiyon Mete Gazoz" karelerini seçti.

Afşin İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay ise haber kategorisinde Haroon Sabawoon’un "Kabil’den kaçış”, yaşam kategorisinde İzzet Mazı'nın "Oğullarının emaneti Atmaca", spor kategorisinde ise Ali Atmaca'nın "Şampiyon Mete Gazoz" başlıklı fotoğraflarını oyladı.