Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü nedeniyle kent merkezinde birçok mahalleye stant kurarak broşür dağıtarak anket yapmak istedi. 10 gün önce Tunceli valiliğine resmi başvuru yaparak izin istedi, valilik tarafından dağıtılacak broşürler istenildikten sonra stantlara izin verilmedi. 
Derneğin yaptığı izin başvurusuna cevap veren Tunceli Valiliği 15 günlük eylem yasağını hatırlattığı gerekçesinde “Covid -19 salgını ve varyantlar sonrasında ilimizde artan vaka sayıları, toplum sağlığı açısından risk oluşturması nedeniyle söz konusu talepleriniz Valiliğimizce uygun görülmemiştir" denildi.
'BROŞÜR İÇERİĞİNDEN DOLAYI İZİN VERİLMEDİ'
Valiliğin yasak kararına tepki gösteren eden avukat Çağla Yolaşan, "3 mahallede 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliklerimiz kapsamında stant açarak kadınlarla yüz yüze gelmek ve 25 Kasım’a yönelik hazırladığımız broşürlerimizi kadınlara ulaştırmak istedik. Stantlarımızı açmadan neredeyse 10 gün önce yaptığımız başvuruda cevap süresinin sonuna gelindiğinde bizden broşürün içeriği talep edildi. Ardından broşür incelendi ve pandemi bahanesiyle stant açmamızın ve broşür dağıtmamızın yasaklandığı yazılı olarak bildirildi. Broşür içeriğinde iktidarın kadın politikalarını eleştiren çeşitli ifadeler bulunuyor. Biz bu ifadeler sebebiyle yasaklama kararı verildiğini düşünüyoruz. Öyle olmasaydı broşür içeriği incelenmeksizin karar verilirdi. Samuray kılıcıyla sokak ortasında ‘kendini savunamaz’ diye, çantasında yirminci koruma talepli dilekçesi varken, boşanmak için gittiği hukuk bürosunda öldürülen kadınlar varken ve iktidar kadınların yaşamını korumaya almak isteyen İstanbul Sözleşmesi'ni dahi kaldırmışken elbette kadın politikalarını eleştireceğiz, gerekirse yerden yere vuracağız. Ayrıca yasaklama kararını yargıya taşımaya hazırlanıyoruz. Bu vesileyle Dersimli kadınları da derneğimizde buluşmaya, bir araya gelmeye, kadına yönelik şiddetle birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.