İlimizin, DERSİM Doğasının, güzelliklerini, bütün dünyaya tanıtmak, ilgi odağı yapmak için 2000 yılından itibaren, Temmuz ayının, sonunda, Ağustos ayının başında 4 gün. Süren MUNZUR kütür ve DOĞA FESTİVALİ düzenlendi. Belediyenin sivil toplum kuruluşları ile birlikte organize edilip düzenlendiği festival, yıllarca büyük bir coşkuyla, kutlandı. Festivale, yurt içinden, farklı illerden, olduğu kadar yurt dışından, çeşitli ülkelerden, katılımlar oldu. Kutlama il merkezi ile beraber bütün ilçelerde, coşku ile kutlandı. Sosyal Medyanın ağırlıklı olmadığı yıllarda, Festival, Tunceli, Munzur GÖZELERİNİN, ülke çapında, dünya çapında, tanıtım, reklam kanalı oldu.
   Günlerdir, Tunceli Halkı festivalin bu yıl kutlanıp kutlanmasını merak ediyordu. Gazete yerime giderken, çok insan festivalin bu yıl yapılıp yapılmayacağını soruyordu.
   Gazeteci arkadaşlarla uzun zamandır ziyaret etmediğimiz Sayın Valimizi ziyaret ettik. Sayın Valimiz, her zamanki nezaketi ile bizi misafir etti. Tuncel’ini sorunlarını konuştuk. Günün konusu festival için, Sayın Valimiz,’ Belediye Başkanlığına, Sayın Cumhurbaşkanımızın yayınladığı genelgeyle birlikte, içinde bulunduğumuz koşullarla ilgili alınması gerekli tedbirleri içeren uyarılarımızı yaptık. Tunceli’de ilimizde şu anda büyük bir yoğunluk var. Gözelere, gittim insan seli Hozat’a gittim. Orada da büyük bir yoğunluk vardı.’ Dediler.
    Sayın Valimiz haklıydı. Tunceli ilgi odağı olmuştu. Festival olmasa da Tunceli’ye, büyük bir akın vardı. Sağlık kurallarına titizlikle uymazsak bu yoğunluk büyük tehlikelere yol açabilirdi. Festivali Sayın Belediye Başkanımıza sorduk. ‘Sağlık kurallarına titizlikle uyarak, mahallerde küçük, küçük konserler, etkinlikler yapmayı, meclis kararı ile aldık. İzin için valilik makamına ilettik. Sayın Valimizin, toplumsal sağlık kurallarına çok önem verdiğini, sürekli uyarılar yaptığını göz önünde bulundurarak, verecekleri karara, uyacağız. Özen göstereceğiz.’ Dediler.
    Sayın Valimize, İlimizdeki devlet yatırımlarını, projelerini sorduk.500 çalışanı istihdam edecek bir tekstil fabrikasının kurulacağı müjdesini verdiler. Bu önemli sevindirici bir müjdeydi. Tuncel’inin işsizi çoktu. İşsizlik Tunceli’de öncelikli bir sorundu. Açılacak her iş yeri ekmek kapılarının, açılması olacaktı. PERİ TEKSTİL ATELYESİ yaklaşık 200 kişinin ekmek kapısı olmuştu. Kurulacak tekstil fabrikası da ikinci büyük ilk tekstil fabrikamız, ekmek kapımız, alacaktı.
      Sayın Valimiz, sordukça anlattı. Köye hizmet götüren kuruma Özel İdareye,20 ye yakın modern hizmet araçlarını aldıklarını, ihtiyaç duyulan, liyakatli ehliyetli elemanları da komisyon kurarak alacaklarını, hizmet, ihtiyacı olan bütün ilçelere, geciktirmeden hizmet, götüreceklerini ifade ettiler. Öncelikle köylülerin sulama ihtiyaçlarını karşılamak için projeleri hayata geçireceklerini, güneş panelleri kurduracaklarını ifade ettiler.
   İlimizin, önemli, öne çıkan iki üretim gelir kaynağı olan hayvancılık arıcılık için gerekli çalışmaları yaptıklarını,  800 bin küçükbaş hayvanlar için kapalı olan mera alanlarını, hayvancılığa, arıcılığa, açtıklarını, ulaşımlarını sağlamak için yollarını yaptıklarını ifade ettiler,
   İki ünlü vadimizde, piknik alanlarında, Çevre Müdürlüğü tarafından kamp yerlerinin, tesislerinin, kurulacağını,, özel işletmelere, kiraya verileceğini ifade ettiler.
  Sayın Milli Eğitim Bakanının, 50 yataklı bir turistik otel hediye ettiklerini, otelin, muhtemelen, Esentepe’de kullanılmayan okulun yerine yapılacağını, ifade ettiler.
   Hindistan DELTA VARYANTININ, bütün dünyada yayıldığı, haberleri bizi de endişelendirmişti. ilimizin durumunu Sayın Valimizden sorduk. ‘İlimiz de korkulacak bir durum yok. Temiz. Hastanede, yatan tek Bir hastamız var. Yeter ki biz, kurallara uyalım. Gençlere, aksatmadan aşı yapılmasını sağlayalım. Teşvik edelim.’ Dediler.
    Çaylarımızı içmiştik. Sohbet uzun sürmüştü. Özel kalemde, Sayın Valimizi, bekleyen misafirleri vardı. İzin istedik. Sayın Valimiz, her zamanki nezaketiyle misafirlerini kapıya kadar uğurlamıştı.