ANKARA (AA) - Zorlu Enerji'nin perakende elektrik satış şirketi Osmangazi Perakende Elektrik Satış AŞ'nin (OEPSAŞ), çalışanlarının yüzde 50'sini kadınlar oluşturdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde faaliyet yürüten OEPSAŞ'ta, kadınların dezavantajlı olduğu enerji sektöründe kadın-erkek çalışan sayısı eşitlendi.

OEPSAŞ, Eskişehir'de yönetici pozisyonundaki kadın çalışan oranını yüzde 50'ye çıkarırken, Bilecik ve Afyonkarahisar'da yönetimi kadınlara teslim etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji İnsan Kaynakları Direktörü Serpil Köşker, sektörel önyargılarla mücadele etmek, kadınların iş hayatındaki pozisyonunu güçlendirmek amacıyla kadınlara istihdam sağlama konusunda hassas davrandıklarını ifade etti.

Köşker, "Çağımızın en önemli sorunları arasında yer alan fırsat eşitliğini, pek çok sektöre kıyasla kadın çalışanın az olduğu enerji sektöründe sağlamış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün istihdam rakamlarımıza baktığımızda yönetici pozisyonunda bulunan kadın sayısı oranımızı bazı illerimizde yüzde 50'lere kadar çıkardık. Bilecik ve Afyonkarahisar ilimizde ise yönetici pozisyonunda bulunan istihdamımızın tamamını kadınlar oluşturuyor. Toplumsal gelişimin temeli olan kadınlar için çalışma hayatında sağlamaya çalıştığımız fırsat eşitliğini, kariyer yönetiminde de gözetiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.