İSTANBUL (AA) - Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) bünyesinde hizmet veren Yenidoğu Okulları, Şehit Batuhan Ergin Anadolu Lisesi’ne ‘Bir Kitap Bir Hayat’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında 1.100 kitap bağışında bulundu.

YETEV açıklamasında, YETEV bünyesinde faaliyet gösteren Yenidoğu Okulları’nın Şehit Batuhan Ergin Anadolu Lisesi’ne ‘Bir Kitap Bir Hayat’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında 1100 kitap bağışında bulunması paylaşım kültürünün en önemli yansıması olduğu ifade edildi.

Bağışlanan kitaplardan oluşturulan Yenidoğu Kütüphanesi’nin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Yenidoğu Okulları Başakşehir Kampüsü’nden sorumlu lise müdürü katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yenidoğu Okulları Başakşehir Kampüsü Edebiyat Öğretmeni Kadriye Alev, okulun daha önce veli bağışıyla kurulan bir kütüphanesi olsa da öğrencilerin kişisel gelişimi açısından farklı kaynaklara ihtiyacı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yenidoğu Okulları Başakşehir Kampüsü’nden Sorumlu Lise Müdürü Sebiha Tokalı ile bu süreci, eğitime katkı sağlayacak bir sosyal sorumluluk projesi olarak ele aldık. Kendi öğrencilerimizle toplantılar yaptık ve projemizin adını ‘Bir Kitap Bir Hayat’ koyduk. Projenin afişlerini de öğrencilerimiz tasarladı. ‘Kitabını Getir Kurabiyeni Götür’ etkinliği kapsamında öğrencilerimizin kitap bağışında bulunması sürecini hızlandırdık. Bu çerçevede Şehit Batuhan Ergin Anadolu Lisesi’ne edebi metinler, kültürel kitaplar ve kaynak ders kitapları olmak üzere 1100 kitap bağışında bulunduk."