İSTANBUL (AA) - Tohum Holding'in tüketici sağlığı şirketi Vitago, ilk doğrudan ihracatını geçen ay Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Dubai'ye yaptı.

Holding açıklamasına göre, tüketici sağlığı alanında yenilikçi ve yerli ürünlerle geçen yıl pazara giriş yapan Vitago markalı ürünler BAE sağlık otoritelerince onaylanarak başkent Dubai ve çevre şehirlerde satış ve dağıtım izni aldı. Vitago'nun BAE Distribütörlük anlaşmasının ardından bölgeye özel üretimler yapılarak ilk ihracat gerçekleştirdi. Dubai'ye ilk etapta 4 çeşit Vitago markalı ürün gönderilmişken, yakında zamanda da TRT Çocuk/Rafadan Tayfa lisanslı Vitago Kids'lerin de onaylanmasıyla ürün sayısı 10'u aşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vitago İhracat Sorumlusu Furkan Yaşar, şirketin Dubai distribütörü ile ilk olarak İstanbul'da bir fuarda tanışıldıktan sonra fabrika ziyareti ile ilişkinin geliştiğini belirterek, birçok Türk markası arasından Vitago'nun Dubai'de tescil edilmesi kararının alındığını ifade etti.

Daha önce de yurt dışına çeşitli ülkelere ürün gönderdiklerini fakat yerel otoritelere kayıt süreçlerinden geçilerek ilk defa Dubai de özel etiketli olarak Vitago'ların üretilip teslim edildiğini aktaran Yaşar, "Vitago, Dubai'de eczaneler başta olmak üzere özel satış noktalarında satılmaya başlanacak. İhracat odaklı çalışmalarımıza Ürdün, Irak ve Azerbaycan özelinde devam ediyoruz."açıklamasını yaptı.