ANKARA (AA) - Petrol Ofisi, denizcilik ve taşımacılık sektöründeki oyuncuları bir araya getiren Posidonia 2022 fuarı ve IBIA konferansına katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Posidonia 2022 Uluslararası Gemicilik Fuarı Atina'da iki yılda bir düzenleniyor.

Yunan denizcilik endüstrisi ile uluslararası taşımacılık uzmanları için en büyük buluşma platformu olan Posidonia 2022 Fuarı'nda satnt açan Petrol Ofisi, Türkiye denizlerinin tamamında yakıt ikmali yapabilen markası PO Marine ve Türkiye madeni yağlar sektörünün lideri Petrol Ofisi Madeni Yağlar markalarını tanıttı.

Ayrıca, küresel denizcilik sektörünün en önemli aktörlerini buluşturan IBIA (International Bunker Industry Association- Uluslararası Bunker Endüstrisi Birliği) konferansı da Petrol Ofisi'nin platin sponsorluğunda İstanbul'da gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, şirket olarak sektörün geleceğine ışık tutacak bu tarz organizasyonlara ev sahipliği ve liderlik yapmaya devam edeceklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"IBIA, sektörün farklı alanlarında hizmet veren, hizmet alan aktörleri bir araya getirmesi açısında önemli bir organizasyon. Bu yıl İstanbul'da düzenlenen konferansta, yakıt ikmali ve denizcilik sektöründe karşılaşılan bölgesel zorluklar ve başarılar ile sektörün gelecekteki ilerlemesine dair konulara odaklanıldı. Alanlarında uzman yerel ve uluslararası katılımcılar, son aylarda yaşanan jeopolitik olaylar hakkındaki görüş ve ileriye dönük öngörülerini dile getirdiler. Denizcilik ve yakıt endüstrilerinin küresel petrol, nakliye ve yakıt pazarlarında meydana gelen bozulma ile nasıl başa çıkabileceğine ilişkin sunumların yapıldığı konferansta ayrıca, Karadeniz ve Akdeniz'i istikrarsızlaştıran kısa ve uzun vadeli gelişmelerin olası etkileri ele alındı."​​​​​​​