İSTANBUL (AA) - Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAITEM), Hollanda’da yapılacak Shell Eco Marathon yarışmasında Corendon Airlines’ın katkısıyla rekabet edecek.

Corendon Airlines’tan yapılan açıklamaya göre, Corendon Airlines’ın sponsor olduğu SAITEM topluluğu Türkiye’yi Hollanda’nın Assen şehrinde gerçekleştirecek olan Shell Eco Marathon yarışmasında temsil etmek için Hollanda’ya doğru yola çıktı.

Sadece havacılık sektörüne değil dünyanın geleceğine de yön veren teknolojik gelişmelere katkı vermek isteyen Corendon Airlines, alternatif enerjiler başta olmak üzere çeşitli teknoloji alanlarında yenilikçi projeler gerçekleştirmeyi hedefleyen ve farklı disiplinlerdeki öğrencilerden oluşan Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu’na sponsor oldu. Bu sponsorluk doğrultusunda SAITEM topluluğu, Hollanda’nın Assen kentinde 31 Mayıs-3 Haziran'da gerçekleşecek Shell Eco Marathon yarışmasında Corendon Airlines’ın desteğiyle yarışacak.

SAITEM, elektrik ya da hidrojen enerjisi tüketen araçların verimlilik açısından yarıştığı prestijli bir organizasyon olan Shell Eco Marathon’da, “EVrim V” adlı aracıyla mücadele edecek. Daha önce de farklı yarışmalarda derece alan “EVrim V” adlı aracın kabuk ve şasisi karbon-fiber kompozit malzemeden üretildi. Aracın mekanik aksamları ise havacılık ve uzay sanayisinde kullanılan alüminyum 7075 T6 malzemeden yapıldı. Hafifliğiyle iddialı olan aracın ağırlığı ise sadece 65 kilogram olarak dikkati çekiyor.

Corendon Airlines’ın açıklamasında ayrıca, Türkiye’yi Shell Eco Marathon yarışmasında temsil edecek olan SAITEM topluluğuna başarı dilekleri yer aldı.