MALATYA (AA) - AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 24 ili kapsayan altıncı bölge kapsamındaki teşvik süresinin bir yıl uzatılması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Tüfenkci, yazılı açıklamasında, alınan kararla Malatya'nın, bölgenin ve Türkiye'nin kazanacağını belirtti.

Kararla özellikle küçük yatırımcının da teşviklerden yararlanmasının ve ilçe organize sanayi bölgelerinde de yatırım yapmanın önünün açılacağını aktaran Tüfenkci, dolayısıyla Malatya ekonomisi ve sanayisi için oldukça önemli bir gelişmeye şahitlik edildiğini vurguladı.

Cazibe merkezleri kapsamında enerji ve SSK teşviklerinin uzatılmasının Malatya'nın da içinde bulunduğu bölge illeri için hayati önem taşıdığını bildiren Tüfenkci, "Başta Malatya'mız olmak üzere bölge illerine de hayırlı olsun. Böylelikle yatırımlar hız kesmeden devam edecek, Malatya kazanacak, bölge kazanacak, Türkiye kazanacak. Vermiş olduğu destek nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.