ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, girişimleri sonucunda kentte üretilen ürünlerin Migros mağazalarında tüketicilerle buluştuğunu bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin tarım alanındaki iştiraki ORTAR AŞ'nin daveti üzerine Migros Üst Yönetim Kurulu Toplantısı, Ordu'da gerçekleştirildi.

Toplantıya, Başkan Güler'in yanı sıra Migros Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Murat Bartın, ORTAR AŞ Genel Müdürü Sancar Eser ve 20 kişiden oluşan Migros Türkiye bölge direktörleri katıldı.

Güler, yapılan girişimler sonucunda Ordu'da üretilen ürünlerin Migros mağazalarında tüketicilerle buluştuğunu belirtti.

Göreve geldikleri günden itibaren tarım ve hayvancılığın Ordu'da gelişmesi adına önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Güler, her ilçede ayrı bir ürünün gelişmesine ve üreticilere ek gelir sağlamasına destek verdiklerini aktardı.

Güler, gelinen noktada üretilen ürünlerin satışı konusunda önemli mesafe aldıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bugün Ordu'da üretilen yaklaşık 50 milyon organik yumurta ile Akkuş şeker fasulyesi Migros mağazaları aracılığıyla tüketicilerle buluşuyor. Bu ürün yelpazesini daha da artırmak için ilimizde ağırladığımız Migros Üst Yönetim Kurulu üyeleri ile gelecek dönemde yapacağımız çalışmaları ele aldık. Hedefimiz, ilimizde üretilen bal, peynir, salep, fındık, yöresel ürünler, Kybele çikolata ve tıbbı aromatik bitkilerin Migros mağazaları aracılığıyla satışını gerçekleştirerek üreticilerimize ek gelir sağlamak."