İSTANBUL (AA) - Maltepe Üniversitesi, Uluslararası Bakalorya Organizasyonuyla (IB) imzalanan iş birliği anlaşması çerçevesinde öğretmen ve yöneticilerin profesyonel gelişimi için IB'nin zorunlu tuttuğu Profesyonel Gelişim (PD) Çalıştayları'nı 27-29 Haziran 2022 tarihlerinde düzenleyecek

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Birleşik Krallık, Çekya, Gürcistan, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Kenya, Lüksemburg, Mısır, Nepal, Polonya, Romanya, Türkiye, Yeni Zelanda olmak üzere 18 farklı ülkeden gelecek katılımcılar üniversitenin kültür merkezindeki çalışmalara katılacak. Bunun yanı sıra katılımcılar yeşil kampüsü deneyimleme fırsatını da yakalayacak.

IB Organizasyonunca resmi Profesyonel Gelişim Merkezi olarak tanınan Maltepe Üniversitesi, IB öğretmen ve yöneticileri için 2017 yılından bu yana Marmara Eğitim Köyündeki yerleşkesinde 10 uluslararası etkinlik düzenledi. Küresel salgının ardından, 2 yıl aradan sonra tekrar yüz yüze ortamda yapılacak olan IB Diploma Programı çalıştayları, "Head of School", "Leading the Learning", "Biology", "Creativity, Activity, Service", "Theory of Knowledge", "Physics" ve "Chemistry" alanlarını kapsıyor. Çalıştayların 2022-2023 takvimi için detaylı bilgi Maltepe Üniversitesi'nin internet sitesi, instagram hesabı ve IB Ofisinin Instagram hesabında bulunuyor.

Maltepe Üniversitesi, uluslararası geçerliliği bulunan ve IB tarafından yetkilendirilen eğitimcilerle bu çalıştayları düzenleyerek, Türkiye’deki IB okullarının öğretmen ve yöneticilerinin yurt dışına gitmelerine gerek kalmadan bu eğitimlere kolaylıkla erişebilmelerine de olanak tanıyor. Etkinlikler planlanırken, Türkiye’deki IB okullarının talepleri ve önerileri titizlikle dikkate alınıyor.