İSTANBUL (AA) - İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesi, 15-21 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında, dünya çapında derece almış 56 milli sporcu öğrencisinin başarılarını onurlandırmak amacıyla ödül töreni düzenledi.

İGÜ'den yapılan açıklamaya göre, aralarında dünya jimnastik şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı'nın da bulunduğu öğrenciler üniversite tarafından ödüllendirildi.

"Sporun Şampiyonları ve Geleceği İGÜ'de" sloganıyla düzenlenen törende, üniversite olarak milli sporcular için desteklerin devam edeceği duyuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, her alanda olduğu gibi sporda da başarılara devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Başarılar elde etmiş öğrencilerimizin başarılarını takdir etmek amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Özellikle beden eğitimi ve spor yüksekokulumuz gerçekten de öğrencilerimize çok ehemmiyet veriyor. Ayrıca, milli sporcularımıza özel burslar da veriliyor. Kaliteye kalite katmak istiyoruz. Öğrencilerimizin başarıdan başarıya koşmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye buna layık bir ülke. Herkes vazifesini çok iyi yaparsa ve en iyi olma gayreti içerisinde olunursa kısa zamanda başarılar da, ödüller de geliyor.

Biz de Times Higher Education (THE) gibi dünya üniversiteler sıralaması yapan kurumlar tarafından ödüllendirildik. 'Kaliteli Eğitim' kategorisinde Türkiye birincisi, dünya sıralamasında da 16. olduk. Bu da bizim için çok önemli bir başarı. 10 senelik bir üniversite, kısa zamanda bu kadar güzel başarılara imza atıyorsa ödüle layık olduğumuz anlamına gelir."

- "Bundan sonra da başarı bayrağını daha yükseklere taşımak için gayret edeceğiz"

Rektör Vekili Prof. Dr. Bahri Şahin de bir üniversite bünyesinde bu kadar çok milli sporcunun olmasından dolayı gurur duyduklarını bildirdi.

Bundan sonra da başarı bayrağını daha yükseklere taşımak için gayret edeceklerini aktaran Şahin, "Başarılarımızı sürdürebilir hale nasıl getirebiliriz. Aslında buna odaklanacağız. Milli takıma girmek bile büyük bir başarı. Bizde marifet iltifata tabi olduğundan gençlerimizi ödüllendiriyoruz. Benim tarzım koltukta rektörlük değil, sahada rektörlük yapmak. Daha önce de görev yaptığım diğer üniversitelerde olduğu gibi sporcu gençlerimizle nasıl birebir ilgileniyorsam yine aynı şekilde ilgilenmeye, sorunlarını dinlemeye devam edeceğim. Başarılarına başarı katmaları için de desteklerimizi artıracağız." ifadelerini kullandı.

Milli jimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı ise kendi üniversitesi tarafından ödüllendirildiği için çok sevindiğini belirterek, "Bir ay sonra gerçekleşecek olan dünya şampiyonluğu için hedeflerimiz konusunda çok çalışıyoruz. Tam bir ay sonra bugün finallerde yarışıyor olacağım. Dünya şampiyonasında tekler kategorisinde yarışıyorum. Eğer bu turnuvayı da kazanırsak jimnastik tarihinde ilk defa iki defa üst üste aerobik jimnastikte altın madalya alan sporcu ve kadın sporcu olacağım. Bunun apayrı bir heyecanı var. Şansımız da çok yüksek. Çalışmalarımız çok sıkı sürüyor, 10-12 saatlik antrenmanlar içerisindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Verilen bilgiye göre, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu ve İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk'ün de katıldığı etkinlikte, açılış konuşmalarının ardından "Şampiyonlar İGÜ'den Çıkar" başlığı altında üniversite tarafından hazırlanan özel bir video gösterildi. Tören, öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile son buldu.