İSTANBUL (AA) - İstanbul Bilgi Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan çalışmaların yer aldığı FBA 352 Erkek Giyim Öğrenci Çalışmaları Sergisi santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde açıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 22 Temmuza kadar ziyarete açık olacak sergide 32 öğrencinin çalışmaları farklı kültürlerden esinlenerek erkek giyim trendlerine ışık tutuyor.

santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde açılan sergi 22 Temmuz tarihine kadar ziyaretçileri ağırlayacak. 32 öğrencinin kendi tasarım dilini ve günümüzün erkek giyimini yansıtan özgün çalışmalarının yer aldığı, Kiğılı’nın desteğiyle hazırlanan sergide 2023-2024 erkek giyim ve renk trendleri temel alınıyor.

Günümüzde, kadın giyimin egemenliği yanında, kendine ait moda haftaları ve dergilerle erkek giyim de bağımsızlaşıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ise sergide kadın ve erkek tasarımları arasındaki biçimsel geçirgenliklerin arttığı, aradaki sınırların çözüldüğünü vurgularken tasarımın cinsiyete dayalı odağını da tartışmaya açıyor.

Erkek giyiminde farklı kültürlerden esinlenen öğrenciler, Osmanlı'dan ilham alan tasarımlardan 1960’ların rengarenk eklektik mirasının yansımalarının görüldüğü, indie görünümlere uzanan 70’li ve 80’li yılların stillerine farklı dönemlerin akımlarını günümüzün modasıyla harmanlayarak ziyaretçilerle buluşturuyor.

Sergide daha ileri yaştaki erkeklerin sadece geleneksel formlar ve alışıldık stillerle memnun olacağı kanaati de tartışmaya açılarak, yerleşik kalıpların ardında büyük bir deneysellik ve keşif alanı sunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Bilgi Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Mehlika Orakçıoğlu, öğrencilerin bu sergiyi büyük emek ve özveriyle hazırladığını, tasarımdan dikime tüm süreçlerde adım adım ilerleyerek özgün çalışmalar ortaya çıkardığını belirtti.

Orakçıoğlu, "Öğrencilerimizin tüm aşamalarını üstlendiği bu sergide kültürel mirasımızın sürdürülebilirliği, farklı kültürlerin bir araya gelmesi, sokak modası, 1970'lerin moda mirası gibi birçok kavram, 2023-2024 trendleriyle harmanlandı." ifadelerini kullandı.