İSTANBUL (AA) - Huawei Türkiye Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yetenek Geliştirme Programı kapsamında düzenlenen Huawei Kariyer Günleri etkinliği Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

​​​​​​​Huawei'den yapılan açıklamaya göre, şirketin birçok alanda fırsat eşitliğini öngören TECH4ALL felsefesi kapsamında hayata geçirilen eğitim hareketi Huawei Türkiye Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yetenek Geliştirme Programı genç yeteneklerin gelişimine katkı sağlamayı sürdürüyor.

Huawei Kariyer Günleri de bu programın önemli unsurlarından biri olurken, üniversite iş birlikleri çerçevesinde, Huawei Türkiye AR-GE Merkezi'nin desteğiyle gerçekleştiriliyor.

İlk olarak 11 Mayıs'ta Yıldız Teknik Üniversitesi ile başlayan Huawei Kariyer Günleri, 26 Mayıs'ta Bahçeşehir Üniversitesindeki buluşmayla devam etti.

Etkinliğe katılan öğrenciler, Huawei Türkiye, Huawei Türkiye AR-GE Merkezi, 5G Ağları, ICT Engineering Programı ve Tüketici Elektroniği gibi iş kolları hakkında bilgi edinme imkanı buldu.

Ayrıca programa başvuran öğrencilerle gün boyu profesyonel hayata yönelik mülakatlar gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen mülakatlar sonucunda, Huawei özelinde bir ilk olarak, "Kampüste İşe Alım" uygulaması da yapıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesindeki mülakatlar sonucunda, 30 öğrenci Huawei Türkiye'nin profesyonel çalışanı olmaya hak kazandı.

- "En önemli yatırımın yeteneğe yönelik yatırım olduğuna inanıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Huawei Türkiye AR-GE Merkezi Direktörü Hussein Hai, Huawei olarak Türkiye'deki 20. yılını kutladıklarını, kurumsal felsefeleri doğrultusunda, bilgi ve deneyimi paylaşarak büyümeyi amaçladıklarını belirtti.

Finansal istatistiklerin yanı sıra bir ülke veya bir şirket için en önemli yatırımın yeteneğe yönelik yatırım olduğuna inanıklarını ifade eden Hai, şunları kaydetti:

"Çünkü dünyayı değiştirenler her zaman için gençler olmuştur. Huawei, yetenekli gençlerin toplandığı bir çalışma ortamı. Bunun nedeni de Huawei'in gençlere, kendilerini işlerine adama, risk alma ve cesur kararlarla ilerleme fırsatı vermesidir. Bahçeşehir Üniversitesi, uçtan uca işe alım etkinliğini gerçekleştirdiğimiz birkaç seçkin üniversiteden biri konumunda. Bunun en önemli nedeni, Huawei'in ve Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin aynı başarı odaklı bakış açısına sahip olmaları. İş birliğimizin büyük bir potansiyele sahip olduğuna, Huawei ve Bahçeşehir Üniversitesi olarak birlikte büyüyebileceğimize inanıyoruz."

Bahçeşehir Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Arıca da üniversite ile Huawei arasındaki stratejik ortaklık kapsamında organize edilen etkinlikle öğrencilerin önemli bir fırsattan yararlandığını aktardı.

Prof. Dr. Arıca, "Bu etkinlikte, işveren kampüse gelerek Huawei organizasyon yapısını, değerlerini, projelerini ve insan kaynağı politikalarını anlattıktan sonra, başvuru yapan mezun adaylarımızla iş görüşmeleri gerçekleştirmiştir. Bir taraftan BAU öğrencilerine böyle bir imkan sunulurken, diğer taraftan Huawei açısından bakıldığında son yıllarda çok ciddi anlamda eksikliğini hissettiğimiz, bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılayabileceği bir ortam yaratılmıştır. Dolayısıyla, üniversite-sanayi iş birliği açısından güzel bir örnek olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Huawei Türkiye AR-Ge Merkezi, mart ayından bu yan pek çok üniversitede düzenlenen kariyer etkinliklerinde aktif olarak yer aldı.

Huawei, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yetenek Geliştirme Programı çatısı altında, üniversite iş birliklerinin yanı sıra Huawei Bilişim Akademisi, AR-GE Kodlama Maratonu, Gelecek İçin Tohumlar programı ve küresel yarışmalara destek projelerini de sürdürüyor.