İSTANBUL (AA) - Dağıtım ve teslimat sektöründe dijital yatırımları yanı sıra istihdama da katkı sağlayan GKN Kargo, 1,5 yılda 150 milyon yatırım yaparak büyümeye devam etti.

GKN Kargo'dan yapılan açıklamaya göre, 2022 hedefini günlük 1 milyon kargo teslimi olarak belirleyen GKN Kargo, hedefine ulaşmak için Çerkezköy, Gimat ve Adana’da 3 aktarma merkezini daha kullanıma açtı.

Şube sayısında da artış gösteren firma, yeni yapılan anlaşmalarla 79’a ulaşan acente sayısı ile Türkiye genelinde 64 ilde hizmet vermeye başladı. Personel sayısını da aynı paralelde artıran GKN Kargo yılın ilk ayında yeni istihdam rakamını 780 kişi olarak açıkladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, TÜİK verilerine göre Türkiye lojistik sektörü büyüklüğünün 541 milyar TL olduğunu hatırlatarak, "Gayri safi yurtiçi hasılamızın önemli bir bölümünü lojistik sektörü oluşturuyor. Bizler ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışmaya ve istihdam alanları oluşturmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu yıl çalışan sayısını 3 bin kişiye çıkartmayı hedeflediklerini aktaran Akyürek, şunları kaydetti:

"2022’nin ilk ayında 780 kişiyi daha ekibimize dahil ederek, bu yılki 3 bin kişiye istihdam sağlama hedefimize biraz daha yaklaştık. Sektördeki personel açığının farkındayız. Biz de zaman zaman yeni eleman temini konusunda zorluklar yaşıyoruz. Bu zorlukları aşmak ve hizmet kalitemizi yükseltmek için Kargo Akademi projemizi hayata geçirmek üzere çalışmalarımıza başladık. 2022 yılının ilk çeyreğinde Kargo Akademi ile sektöre bu alanda önemli bir katkı sunacağız."