İSTANBUL (AA) - Yatırım çekme ve büyüme potansiyeli olan erken aşama girişimlerin desteklenmesini ve hızlandırılmasını amaçlayan Garanti BBVA Partners Girişim Hızlandırma Programı yeni dönem girişimcileri belli oldu.

Garanti BBVA Partners açıklamasına göre, asgari uygulanabilir ürün ve hizmete sahip, üç yıldan kısa süredir faaliyet gösteren, ölçeklenebilir iş modeli yürüten tüm girişimlerin başvurabildiği programdan yararlanmaya hak kazanan girişimler; Köstebek, Lojipark, Ne Ekersen, PowerDev, ServisSoft ve ShipShack oldu. Programa kabul edilen 6 girişim, programın sunduğu çok kapsamlı desteklerden faydalanma fırsatına sahip olacak.

Garanti BBVA Partners’ın yeni dönem girişimleri; Garanti BBVA KOBİ Bankacılığı Pazarlama Direktörü Hakan Öger, Bireysel Dijital Çözümler Direktörü Burçin Bıkmaz, Bireysel ve Kobi Krediler Risk Yönetimi Koordinatörlüğü Direktörü Alper Eker, Garanti BBVA Teknoloji Birim Müdürü Şaner Ateş ile T&G Workshop Yönetici Ortağı Kıvanç Toker, Kavak Turkey Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çelikol, Mentors Network Turkey Kurucu Ortağı Mehmet Onarcan ve Smartup Partners Kurucu Ortağı Gökhan Alpman’dan oluşan jüri tarafından belirlendi.

Her ölçekten ve sektörden erken aşama girişimlere hız kazandırmak amacıyla 2015 yılında hayata geçirilen Garanti BBVA Partners çatısı altında, girişimcilerin ihtiyaç duyduğu ofis alanı, yatırım alma süreci ve diğer ihtiyaç duyulan konularda mentorluk, eğitim ve seminerler, iş ağı kurma ve pazarlama faaliyetleri gibi bütünsel destekler kapsamında girişimcilik döngüsünün her aşamasında 12 ay boyunca çok yönlü ve farklılaşan imkânlar sunuluyor.

Programı başarıyla tamamlayan girişimciler belirlenen şartları karşıladıkları durumda 50 biner TL’lik maddi destekten de faydalanabilecek.

- "Girişimler bugüne kadar 30 milyon TL’den fazla yatırım aldı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, Garanti BBVA olarak uzun yıllardır, toplumun sürdürülebilir geleceği için katkı sağlayan faaliyetler yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kapsayıcı büyüme için girişimcilik konusuna büyük önem veriyor ve bu konuyu bütünsel bir çerçevede sahipleniyoruz. 2006 yılından bu yana kadın girişimciliğinden start-up’lara ve sosyal girişimciliğe uzanan bir yelpazede, girişimciliğe özel ürün ve hizmetlerle desteklediğimiz çok çeşitli çalışmalara imza atıyoruz. 2015’ten bu yana da Garanti BBVA Partners Girişim Hızlandırma programıyla ekonominin itici güçlerinden olan ve katma değer yaratan girişimcilere destek oluyoruz. Garanti BBVA Partners çatısı altında bugüne kadar 50’den fazla girişimciye destek verdik. Programımızı başarıyla tamamlayan girişimler bugüne kadar 30 milyon TL’den fazla yatırım aldı. 2022 yılı için seçilen 6 girişimimizi tebrik ediyor, Garanti BBVA Partners çatısı altında başarılar diliyorum."