İSTANBUL (AA) - n11.com İkinci El Araç Satış Direktörü Kenan Bilirgen, garaj11'de çok kısa sürede aylık 7 milyonun üzerinde tekil ziyaretçi sayısına ulaştıklarını belirterek, "Araç sahibi olmak, aracını değiştirmek veya aracını hemen satmak isteyenlerin yeni adresi garaj11'de müşterilerimizi sevindirecek kampanyalar da yapmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

n11.com'dan yapılan açıklamaya göre, salgının da etkisiyle özellikle Amerika ve Avrupa'da online araç satış platformlarının e-ticaret penetrasyonları hızla artıyor.

Türkiye'nin pazar yeri modeliyle çalışan ve uçtan uca online satış deneyimi sunan ilk ve tek online ikinci el araç alım ve satım platformu olan garaj11, her geçen gün artan satış adetleri ve büyüme trendinin hızlanarak devam edeceğini öngörüyor.

garaj11, değişen tüketici satın alma davranışlarına verdiği cevap ve öncülük ettiği benzersiz müşteri deneyimi sonucunda online araç alım ve satımında güvenilir ve kolay alışverişin ilk adresi olmaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen n11.com İkinci El Araç Satış Direktörü Kenan Bilirgen, müşterilerden ve iş ortaklarından aldıkları olumlu geri bildirimlerin otomotiv sektöründeki dijital dönüşüme liderlik etmek için çıktıkları bu yolda kendilerine cesaret verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"garaj11'de çok kısa sürede aylık 7 milyonun üzerinde tekil ziyaretçi sayısına ulaştık. Araç sahibi olmak, aracını değiştirmek veya aracını hemen satmak isteyenlerin yeni adresi garaj11’de müşterilerimizi sevindirecek kampanyalar da yapmaya devam ediyoruz. Ocak kampanyamız 26 Ocak'a kadar devam ederken, 50 özel aracı fırsat indirimleri ile müşterilerimizle buluşturuyoruz. Önümüzdeki dönemlerde gerçekleştireceğimiz özel satış kampanyalarımız ve fırsatlarımızı kaçırmamak için garaj11'i sürekli takip etmenizi öneriyoruz."

- "İkinci el araçlarda hareketlilik artıyor"

Bu yıl sıfır ve ikinci araç satışları hakkında da bilgi veren Bilirgen, otomotiv sektöründe üretim yapan ana markaların global çip ve ham madde krizinin, 2022'nin ilk 6 ayında devam edeceğini ve üretim adetlerini olumsuz olarak etkileyeceğini bildirdi.

Bilirgen, "Bu durumda yılın ilk aylarında sıfır araç bulunurluğunun istenilen düzeyin altında kalacağını öngörebiliriz. İkinci el araç pazarında ise yaşanan araç bulunurluk kısıtları nedeniyle geçen yılın özellikle son çeyreğinden itibaren başlayan hareketlilik artarak devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Bilirgen, bu yıl otomotiv sektörünün pazar büyüklüğünü etkileyecek ekonomik faktörleri ise "ÖTV matrah düzenlemeleri, taşıt kredisi faiz oranları ve döviz kuruna bağlı fiyat istikrarı" olarak açıkladı.