İSTANBUL (AA) - Fiat 500, İngiltere’nin uzman 29 otomobil gazetecisinden oluşan (UKCOTY) "İngiltere’de Yılın Otomobili" jürisi tarafından "En İyi Şehir Otomobili" seçildi.

Fiat'tan yapılan açıklamaya göre, İngiltere’nin 29 saygın otomotiv gazetecisinden oluşan jürinin oylarıyla ödüle layık görülen yeni Fiat 500, 9 farklı kategorinin galibi ile mücadele ederek "2022 İngiltere’de Yılın Otomobili" unvanı için yarışmaya hak kazandı.

Fiat 500, Cabrio versiyona sahip olması ve ikonik tasarımıyla İngiliz jürinin puanlarını aldı. Yeni ve tamamen elektrikli 500’ün bu yıl altıncı kez düzenlenen "İngiltere’de Yılın Otomobili Ödülleri"nde "En İyi Şehir Otomobili" seçilmesinde, batarya verimliliği ve ayrıca rekabetçi fiyatı da önemli bir rol oynadı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fiat Üst Yöneticisi (CEO) ve Stellantis Global Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CMO) Olivier Francois, Yeni 500 ile bir ödül daha aldıkları için gururlu olduklarını belirterek, "Fiat 500, marka mirası ve kültüre dayanan gerçek bir inovasyon örneği. Yeni ve tamamen elektrikli 500 ile Fiat’ın geçmişinin en iyi yönlerini gözler önüne sererken, aynı zamanda, gezegenimizin korunmasına yardımcı olmak için geleceğe odaklandık.

Fiat olarak çabamız, daha iyi bir gelecek inşa etmeye yardımcı olmak için kentsel ulaşım dünyasında lider bir oyuncu olarak gücümüzü ortaya koymak. Bunu; İtalyan Dolce Vita (Tatlı Hayat) dokunuşunu insanların hayatlarına dahil ederek, kendimize özgü ve benzersiz bir tarzda yapıyoruz. Böylece insanlar hayatın güzelliğinin tadını çıkarırken, sıfır emisyon da hedefleyebiliyor." ifadelerini kullandı.

UKCOTY jüri üyesi Alex Grant ise yeni 500’ün, elektrikliye geçiş için mükemmel bir araç olduğunu aktararak, Fiat 500’ü farklı kullanıcılara hitap eden opsiyonlarıyla çevik, verimli bir şehir otomobili ve piyasadaki ilk sıfır emisyonlu Cabrio olduğunu vurguladı.

UKCOTY jüri üyesi ve serbest otomotiv gazetecisi Guy Bird ise 500’ü 1957 ikonunun bir başka harika yorumu olarak değerlendirirken; yeni Fiat 500’ün orijinal ruhunu korurken zamana mükemmel şekilde ayak uydurduğunu belirtti.