ANKARA (AA) - Enerjisa Europe, Avrupa'nın en önemli enerji ticareti etkinliklerinden ETCSEE 2022'de (Orta ve Güneydoğu Avrupa Enerji Ticaret Konferansı) "platin sponsor" olarak yer aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirilen konferansta, Enerjisa Europe'un faaliyetleri ve enerji ticareti konusunda sağlanabilecek olası iş birlikleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Enerjisa Üretim'in iştiraki Enerjisa Europe, Güneydoğu Avrupa'da enerji ticareti gerçekleştirme, bu ülkelerin enerji pazarında aktif bir oyuncu olma hedefiyle kuruldu.

Macaristan merkezli şirket, bu bölgelerde enerji ticareti gerçekleştirmek için gerekli izin ve lisans süreçlerini tamamlayarak faaliyetlerine başladı. Bu kapsamda ilk etapta enerji ticareti Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Romanya ve Yunanistan enerji piyasalarında gerçekleştirilmeye başlandı.

Bu yıl Enerjisa Europe'un platin sponsorluğunda Budapeşte'de düzenlenen ETCSEE 2022'de, enerji ticareti alanındaki stratejiler ve piyasada geleceğin trendleri ele alındı, sektör uzmanları arasında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Enerjisa Europe Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İlimsever, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, "Mevcut pazar fırsatları gün geçtikçe daha büyük olanaklar sağlıyor. Önümüzdeki imkanlar dahilinde enerji alanında senaryolarımız hazır ve doğru bir planlama ile enerji ticareti giderek güçlenecek." ifadelerini kullandı.