İSTANBUL (AA) - Dorçe Prefabrik, yüksek üretim kapasitesi, hızlı tedarik süreçleri ve en zorlu bölgelere lojistik ve montaj hizmetleri ile ihtiyaca yönelik üretimler gerçekleştirirken, şirket, Afrika'nın tamamı, CIS bölgesi, Orta Doğu ülkelerinde ve Türkiye'de, Birleşmiş Milletler, NATO ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi kurumlar için projeler üstleniyor.

Dorçe Prefabrik'ten yapılan açıklamaya göre, gelişen teknoloji ve üretim tekniklerinin ürünü olan prefabrik yapı sistemlerinin önemi ve küresel pazardaki bilinirliği yaşanan son gelişmeler ışığında daha da arttı.

Savunma sanayisine yönelik AR-GE faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Dorçe Prefabrik, 40 yılı aşkın süredir, silahlı kuvvetler, güvenlik güçleri, yerli ve uluslararası savunma sanayi kuruluşları için askeri kamplar, karakollar, helikopterle taşınabilen ve römorklu konteynerler ve güçlendirilmiş yapıda taşınabilir yaşam üniteleri gibi özel tasarım projeleriyle çözüm ortağı olarak yer alıyor.

Bu çerçevede Dorçe Prefabrik, yüksek üretim kapasitesi, hızlı tedarik süreçleri ve en zorlu bölgelere lojistik ve montaj hizmetleri ile ihtiyaca yönelik üretimler gerçekleştirirken, şirket, Afrika'nın tamamı, CIS bölgesi, Orta Doğu ülkelerinde ve Türkiye'de; Birleşmiş Milletler, NATO ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi kurumlar için projeler üstleniyor.

Şirketin ürünleri, Türkiye'de, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, ASELSAN, TUSAŞ, HAVELSAN ve Roketsan tarafından kullanılırken, şirket yurt dışında Irak, Afganistan, Cibuti ve Kosova’da askeri tesisler kurdu.

Dorçe Prefabrik'in, savunma sanayisi ihtiyaçları doğrultusunda sınır ve askeri üs bölgelerine ve acil durum ve afet bölgelerine “anahtar teslim” taşınabilir çözümler olarak geliştirdiği "Helikopter ile Taşınabilen Konteyner", herhangi bir el aleti veya ekipman yardımı olmadan, her türlü ortamda, elle kolayca montaj yapılabilen bir ürün olarak öne çıkıyor.

Şirketin silahlı kuvvetler ve güvenlik güçlerine sunduğu çelik yapı sistemi çözümlerinde, uçak, helikopter, mühimmat hangarları, çeşitli depolar, modüler askeri yapılar, sahra hastaneleri, acil durum, sınır ve askeri üs bölgelerine kamp yapıları, askeri yaşam konteynerleri, römorklu modüler kabinler (yaşam, revir, WC-Duş), helikopterle taşınabilen konteynerler, prefabrik askeri koğuşlar, askeri lojmanlar, nizamiye binaları, mühimmat depoları, askeri ve polis eğitim merkezleri, havan topu saldırısına karşı dayanıklı askeri tesisler, poligonlar ve zırhlı kabinler gibi ürünler de yer alıyor.

Japon ordusu için Cibuti'de F-16 Hangarı & F-35 Hangarı gibi üst düzey projeleri üstlenen Dorçe Prefabrik ağır çelik yapı sistemleri ile bu projeleri çözüme kavuşturdu.

Projenin tasarım ve yapım aşamalarıyla birlikte, mühendislik ve üst yapı çalışmaları kapsamında, test ve devreye alma faaliyetleri de aynı şekilde firma tarafından tamamlandı.

Dorçe’nin AR-GE çalışmalarının son ürünlerinden olan Mobil Konteyner Kule, asker operasyon bölgeleri, askeri üs bölgeleri, cezaevleri, sınır bölgeleri gibi ihtiyaç duyulan her alanda kısa sürede kurulum imkanı sağlayarak güvenliği süratle tahsis etmek için tasarlanırken, 7 derece eğimli arazide bile hizmet verebiliyor.

Zırhlı güvenlik kabini ise konsolosluk, valilik, kaymakamlık, karakollar, askeri binalar, polis merkezleri, banka merkezleri ve uluslararası toplantı merkezleri gibi güvenliğin sağlanması gereken noktalarda kullanılmak üzere tasarlandı.

Kurşun geçirmez malzemeler kullanılarak üretilen bu kabinler ergonomik tasarımıyla personellerin can güvenliği temin ederken konforlu çalışma sağlıyor.