ANKARA (AA) - CK Enerji çalışanları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla İstanbul, Antalya ve Sivas'ta düzenlenen çöp toplama etkinliğinde bir araya geldi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, CK Enerji çatısı altında faaliyet gösteren şirketlerin çalışanları İstanbul'da Sarıyer, Antalya'da Doyran Göleti Orman Alanı ve Sivas'ta Kardeşler Tepesi'nde doğadaki atıkları toplayarak çevre kirliliğine dikkati çekti.

"Enerjimiz iyilik için" sloganıyla gün boyunca çevre temizliği yapılırken toplanan çöpler, bölge belediyelerinin temizlik birimlerine teslim edildi.

İklim krizi, toprak ve su kirliliğinin giderek daha önemli hale geldiği bu dönemde sürdürülebilir bir gelecek için toplumun her kesimine sorumluluk düştüğüne işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Enerji sektörünün lider şirketi olarak biz de sosyal sorumluluk projelerimiz ile öne çıkmak, çevresel sorunlar konusunda toplumda farkındalık ve bilinç yaratmak istiyoruz. Bu amaçla hizmet verdiğimiz bölgelerimizde çalışanlarımız ve aileleri ile Dünya Çevre Günü'ne yönelik bir etkinlik düzenledik. Tamamen bir gönüllülük hareketi olan etkinliğimize katılımın yüksek olması, doğa dostu bakış açımızın çalışanlarımız tarafından benimsendiğini göstermesi açısından memnuniyet verici."