İSTANBUL (AA) - Boyner Grup ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ortaklığıyla gerçekleştirilen "İyi İşler: Gıda ve Elektronik Dışı Perakendede Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı"nın yeni dönemi başladı.

Boyner'den yapılan açıklamaya göre, tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar sektörlerinde faaliyet gösteren kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmalarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen "İyi İşler" projesinin bu döneminde de 21 kadın eğitim alacak.

Boyner Grup 2015 yılında başlatmış olduğu söz konusu eğitimleri 2018 yılından bu yana KAGİDER iş birliğiyle gerçekleştiriyor. Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, 9 hafta sürecek programın açılışında kadın girişimciler ile bir araya geldi.

Kadın girişimcilerin uzun vadede çevresel, sosyal ve ekonomik değer yaratmaya devam etmeleri, işin sürekliliğini sağlamaları, etkin kaynak-işletme maliyetlerinin yönetimi ile rekabetlerinin artırılmasına destek olunmasının amaçlandığı projede bugüne kadar toplamda yüze yakın kadın işletme sahibine ve onların istihdam ettiği binlerce kadına dokunma şansı elde edildi.

- Kadın girişimcilere 9 haftalık eğitim verilecek

Bu yılki programda yer alan, ağırlıklı olarak bebek, kadın ve ev tekstili sektörlerinde faaliyet gösteren kadın girişimciler 9 hafta boyunca; İletişim & Dönüşümsel Liderlik, Strateji ve Organizasyonel Yönetim, İşi Büyütmek, Pazarlama ve Satış, Sosyal Hukuk & Fikri Sinai Mülkiyet Hakları, Finans Yönetimi, Yeni Pazarlara Açılım, Hukuk ve Dijitalleşme ve Geleceği Tasarla, E-ticaret konularında eğitimler alacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kadın girişimciler ise "İyi İşler" sertifikalarını almaya hak kazanacak.

Morhipo’da yer alan İyi İşler Dükkan ile programa katılan kadın girişimcilerin pazara erişimine de katkı sağlanıyor. Eğitimlerini tamamlayan girişimciler ürünlerini Morhipo üstünden milyonlarca müşteriye sunma fırsatı buluyor.

- "'İyi İşler' sadece bir eğitim programı değil, bir sürdürülebilirlik ve dayanışma projesi"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, şunları kaydetti:

"Türkiye'de cinsiyet eşitsizliklerini azaltmak, bu alanda yapılan iyi örneklerin yaygınlaştırılması için iş birlikleri içerisinde çalışılması gerektiğine inanıyorum. Temelini 2015 yılında attığımız, KAGİDER ile güçlenerek ilerlediğimiz ve kadın girişimcilere destek olmayı hedeflediğimiz 'İyi İşler: Gıda ve Elektronik Dışı Perakendede Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı' ile bugüne kadar toplamda yüze yakın kadın işletme sahibine ve onların istihdam ettiği binlerce kadına dokunarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çaba sarf ettik. Bu motivasyonla 'İyi İşler' programı yeni girişimci kadınlarımızla yeni dönemine başlıyor. Sadece girişimcilik kaslarını güçlendiren bir eğitim programı değil, aynı zamanda bir sürdürülebilirlik ve dayanışma projesi olan 'İyi İşler'in her sene gelişerek devam etmesinden büyük mutluluk duyuyorum."

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem ise eğitim programına ilişkin olarak şu değerlendirmede bulundu:

"Yedi yıldır sürdürdüğümüz 'İyi İşler' programı özel sektör ve sivil toplum iş birliğine çok iyi bir örnek. Bu program ile bugüne kadar Türkiye'nin farklı bölgelerinden onlarca kadın girişimciye eğitim ve mentörlük desteği verdik. Yeni pazarlara erişimlerini destekledik. Rekabet güçlerini artırmalarını sağladık. Böylece önlerinde toplumsal önyargıların yanı sıra finansmana erişim, pazara erişim, mentörlük ve rol model eksikliği gibi pek çok zorluk bulunan kadın girişimcilerin işlerini büyütmelerine destek olduk. Bu süreçte aynı zamanda başka kadınlara ilham ve cesaret verecek pek çok başarılı kadın hikayesine tanıklık ettik. Bu program gibi 'İyi İşler'in artmasını arzu ediyor, Boyner Grup'a ve aynı zamanda derneğimizin kurucu üyesi olan Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner'e düş ortaklığı için teşekkür ediyoruz."