İSTANBUL (AA) - Banvit, lezzet serisine "fırınlık soslu bütün tavuk"u ekledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni ürün lezzet serisindeki yerini aldı.

Tüketicilerinin mutfaklarına pişirilmeye hazır ürün kategorisinde lezzet serisi ürünleriyle restoran lezzetlerini taşıyan Banvit, yakın zamanda çıkardığı "köri soslu tavuk", "acılı tavuk Fajita", "yayla soslu tavuk kuşbaşı" ürünlerinden oluşan seriye yeni eklediği “fırınlık soslu bütün tavuk” ürününü tüketicilerinin beğenisine sundu.

Türkiye pazarında kendi kategorisinde bir ilk olan ürün, tatlı biber salçası, krema, tuz ve özel baharatlarla marine edilerek, fırın poşetinde pişirmeye hazır olarak ambalajlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Banvit BRF Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Gürleroğlu, tüketicilerin evde daha pratik ve lezzetli alternatiflere yöneldiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Soslu tavuk ürünleri, tam kıvamında lezzeti, sulu ve yumuşak eti, pişirme ve servis kolaylığı gibi artılar sunduğu için sofralarda sıklıkla tercih edilen yemek alternatifleri arasında. Hazır tavuk ürünleri pazarı son 2 yılda yüzde 30 büyüme kaydetti. Pazarda bu kategori altındaki ürünler ön hazırlık gerektirmediği ve zahmetsiz olduğu için tüketicilere zaman tasarrufu sağlıyor. Ayrıca hazır marinasyonlu ve fırın torbasında olduğu için mutfakta herhangi bir kirlilik de yaratmıyor."