ANKARA (AA) - Aydem Yenilenebilir Enerji'nin AKUT Arama Kurtarma Derneği ile başlattığı "Enerjimizle Gelecek için El Ele" projesi kapsamında 4 ilde orman yangınlarına karşı müdahale eğitimi verildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aydın, Muğla, Uşak ve Yalova'daki santral bölgelerinde verilen eğitimlerde yöre halkına profesyonel yangın ekipmanları tedarik edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl ülkemizde meydana gelen ve milyonlarca ağacın yok olmasına sebep olan orman yangınları, Aydem Yenilenebilir Enerji ailesi olarak bizleri de derinden etkiledi​​​​​​​Tahrip olan ormanlık alanların canlandırılması için gerçekleştirdiğimiz fidan bağışlarının yanı sıra olası yangınlar için bizler de ne yapabiliriz diye düşündük. Bu doğrultuda, pek çok eğitimde iş birliği içinde olduğumuz AKUT'la birlikte Türkiye'de bir ilk olan 'Enerjimizle Gelecek İçin El Ele' sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Hem olası yangınlara hazırlıklı olunması hem de etkili ve doğru müdahale edilmesi için dört santral bölgemizdeki yöre halkına tam donanımlı, profesyonel yangın ekipmanları tedarik ettik. İş birliğimiz kapsamında AKUT'un uzman eğitmenleri tarafından yangınlara koordineli ve etkili müdahale eğitimleri de düzenlendi. İlerleyen zamanlarda periyodik eğitimler ile projemizi sürdüreceğiz. Başta AKUT olmak üzere katılım sağlayan yöre halkımıza ve emekleri ile destek veren çalışanlarımıza teşekkür ederiz."