ANKARA (AA) - Aydem Enerji, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, "19 Genç Sanatçının Gözünden Atatürk" adlı dijital sergi ile kutluyor.

Şirketin açıklamasına göre, Aydem Enerji, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel "19 Genç Sanatçının Gözünden Atatürk" temasıyla dijital bir sergi düzenledi.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103’üncü yıl dönümünün de kutlandığı proje kapsamında, genç sanatçılardan kendi perspektiflerinden Atatürk portreleri hazırlamaları istendi.

Proje, Türkiye genelinde tüm Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin resim, heykel, fotoğraf ve video, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, baskı sanatları, cam ve seramik, tekstil bölümlerinden yeni mezun öğrencilerinin çalışmalarını aynı çatı altında bir araya getiren BASE iş birliğiyle gerçekleştirildi. Bu kapsamda Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin yeni mezun genç sanatçılarıyla yapılan çalışma sonucu yağlı boyadan dijital illüstrasyona, nakıştan tele, fotoğraftan kolaja farklı teknikler kullanılarak hazırlanan eserler arasından 19 çalışma seçildi.

Buket Özen, Çiğdem Akgün, Emrah Ateşli, Ersen Boğutekin, Fatma Ziya, F.N., Kübra Kılıç, Mustafa Mutlu, Mustafa Yılmaz, Nesligül Cebesoy, Simge Demirel, Sinan Orakçı, Tolga Akmermer, Tuğba Akça, Umut Bahçeci, Veysel Daşçı, Volkan Parlak, Yaren Karakaş ve Yelda Kaya’nın eserleri, Aydem Enerji’nin internet sitesinde (www.aydemenerji.com.tr) yayınlanacak dijital sergide görülebilecek.

Sergideki eserlerin dijital ortamda sanatseverlerle buluşmasına imkan sağlayan projeyle, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni portreleri ile kutlamak ve onu yansıtan yeni eserlerin paylaşılmasını sağlamak hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydem Enerji Kurumsal İletişim Grup Direktörü Zeynep Arayıcı Korzay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu yıl farklı bir proje ile kutlamak istediklerini kaydederek, "Hem genç sanatçılarımızı desteklemek hem de bu 19 Mayıs’ın anlamına ithafen Atatürk’ü, gençlerin gözünden yansıtan portreleri ile anmak için bu çalışmayı hayata geçirdik. Bu heyecanımızı paylaşabilmek adına; farklı teknikler ile oluşturulan bu eserlerin görsellerini, isteyen herkesin paylaşımına açtık. Böyle önemli bir projede, BASE ile birlikte genç sanatçılarımızı desteklemek, Atatürk temalı yeni eserleri herkesin paylaşımına açmak bizim için çok değerli." ifadelerini kullandı.