İSTANBUL (AA) - Havacılık sektöründe başarılı bir kariyer sürdüren Allan Petersen, Danimarka Bölge Temsilcisi olarak Corendon Airlines ailesine katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Danimarka pazarına yeni adım atan ve 2022 yazında Türkiye, Yunanistan ve İspanya'ya direkt uçuşlar sunan Corendon Airlines, bu pazarda görev almak üzere yeni bir ismi bünyesine kattı.

8 Nisan 2022'den itibaren Kopenhag, Billund ve Aalborg'dan Türkiye, Yunanistan ve İspanya'ya direkt uçuşlara başlayacak olan Corendon Airlines, haziran ayı itibariyle 2 uçağını Kopenhag, 1 uçağını da Billund'a base ederek operasyonlarını gerçekleştirecek.

1963 yılında doğan Allan Petersen, lisans eğitimini Warwick Üniversitesi'nde Stratejik Yönetim alanında tamamladı. Petersen, havacılık kariyerine İngiltere'nin bayrak taşıyıcısı olan British Airways'in kargo bölümünde başladı ve 11 yıl süresince British Airways'te üst düzey görevler de dahil olmak üzere çeşitli pozisyonlarda görev aldı. Cathay Pacific'e transfer olarak başarı trendini sürdüren Allan Petersen, Cathay Pacific'te 19 yıl boyunca satış müdürü pozisyonunda görevini sürdürdü. Petersen, 2022 itibarıyla Corendon Airlines'in Danimarka pazarındaki büyüme stratejilerine destek vermek ve uluslararası hava yolunun bu pazardaki B2B ilişkilerini sürdürmek amacıyla Corendon Airlines'a Bölge Satış Temsilcisi olarak katıldı.