ANKARA (AA) - Aksa Elektrik'in Türkiye genelinde 5, 6, 7 ve 8. sınıf düzeyinde eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlediği geleneksel "Senin Enerjin Senin Resmin" yarışmasının sonuçları açıklandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aksa Elektrik'in "Senin Enerjin Senin Resmin" yarışması bu yıl dördüncü kez gerçekleşti. Bu yıl çocuk gözünden "Güneş Enerjisi" temasıyla gerçekleşen yarışmaya ilgi büyüktü.

5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin katılabildiği yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından başvuru geldi. Yarışmaya katılmak isteyenler çizdikleri resimleri Aksa Elektrik'in resmi Facebook ve Instagram sosyal medya hesaplarına mesaj göndererek paylaştı.

Yenilenebilir enerji konusunda çocukların farkındalıklarını artırmak ve bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmanın sonunda 15 öğrenci ödüllendirildi. İlk 3'e girenlere tablet, 12 öğrenciye de dijital saat hediye edildi.

Yarışmada dereceye giren eserler, şirketin sosyal medya hesapları ve web sitesi aracılığıyla duyuruldu. Aksa Elektrik’in web sitesi üzerinden eserlerin ziyaret etmek isteyenlere açık olacağı belirtildi.​​​​​​​