ANKARA (AA) - Akfen Yenilenebilir Enerji, kadınlara eğitimlerin verildiği "Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri" programıyla 5'inci Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde "3'üncü Enerjimiz Geleceğimiz" ödülüne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, firmaya ait 26 enerji santrali yatırımının bulunduğu köylerde 2017 yılında bu yana gerçekleştirilen projelerle şimdiye kadar 5 bin 770 kadına çeşitli konularda eğitim verildi, dolaylı olarak 21 kişiye ulaşıldı.

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı koordinatörlüğünde, Akfen Yenilenebilir Enerji'ye ait santrallerin bulunduğu bölgelerde yaşayan kadınlara eğitimlerin verildiği "Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri", "3'üncü Enerjimiz Geleceğimiz" ödülüne layık görüldü.

- "Kadınların farkındalığını artırmayı amaçlıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Holding Başkanvekili ve üst yöneticisi (CEO) Selim Akın, yatırımların bulunduğu kırsal bölgelerde her yıl farklı konularda düzenlenen eğitimlerle ailenin temeli olan kadınların farkındalıklarını arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

2017 yılında "Evde Okullu Olduk" projesiyle 0-6 yaş grubu çocukların gelişimi konusunda 15 bölgede 1000 kadına ulaşıldığını ifade eden Akın, şunları kaydetti:

"Düzenlenen eğitimlerle ailenin temeli olan kadınların farkındalıklarını arttırmayı amaçlıyoruz. Teması sağlık olarak belirlenen 2018 yılında ise 'Önce Sağlık' projesiyle 17 bölgede 1500 kadına sağlık eğitimi verildi. 2019 yılıyla birlikte başlayan 'Hijyen Sağlıktır' projesinde de 26 farklı noktada 2 bin kadına ulaşıldı. 2020 yılıyla başlatılan 'Tasarruf Evimizde, Gelecek Elimizde' projesine tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle ara verilse de, 2022 yılı ile birlikte yeniden uygulamaya geçildi. Şimdiye dek 16 çalışmada 1270 kadına eğitim verildi."