Devlet, bir ülkenin yönetimindeki kimliktir. Ülkenin karakteridir. Ülke yönetiminin resmidir. Devlet, baba kimliği ile DEVLET BABA kimliğini almıştır. Bütün vatandaşları, ırk, dil, inanç, ayırımı yapılmadan, Devlet Babanın, eşit evlatlarıdır. Devlet Baba, ayırım yapmadan,bütün evlatlarına eşit davranır. Eşit hizmet götürür.
               Geçen gün, yakından tanıdığım bir müteahhitle gazete yerimde birlikte çay içtik. Sohbet ettik. Müteahhit olduğu için Zaman zaman ülkenin de gündemine düşen ihaleleri konuştuk. Gözlerini kocaman açarcasına konuşan, dostum, ’bu günlerde, burada, Tunceli’de, güzel şeyler yaşanıyor. İhaleler, eskisi gibi kapalı yapılmıyor. Herkese açık, artırmayla, katılımla yapılıyor. Vali Beyin gelişi ile her şey değişti. Artık kapalı, gizli yapılan ihale yok. Yaklaşık on tane ihale yapıldı. Hepsi Açık. Kimse kayrılmıyor. Kimseye imtiyaz tanınmıyor. Yapılan ihaleler hakkında, kimse, şu yapıldı. Bu yapıldı. Diyemiyor.’ Dedi.
            Onun kadar bende sevinmiştim. İhalelerle ilgili çok konuşuluyordu. Anlaşılan artık kimse, kimse hakkında konuşamayacaktır. Bu konuda Sayın Valimizin, hassasiyetini, geldiği görev yerlerinde, sergilediği devlet adamlığı kimliğini, biliyorduk. Aynı kimliği burada Tunceli de de sergileyeceğinden emindik.
           Devletin kurumları, devletin hizmetlerini ihtiyacı olan vatandaşlarına, ayırım yapmadan, taraf tutmadan, götürmekle sorumludurlar. Kurumların başındaki yöneticilerde, kurumları yöneten liyakatte olan yöneticilerdir. Sağlık kurumunu, sağlık bilgisi, ehliyeti, liyakati, olmayan birinin, yönetemeyeceği, gibi, teknik bilgi gerektiren bir devlet kurumunu da, teknik ehliyeti olmayan biri, yönetmemelidir.
           Devlet kurumları gibi, Sivil kurumlar da, istisnasız, kurumun yapısına uygun ehliyetli, liyakatli, yöneticiler tarafından, yönetilmelidir. yönetilmektedir.
           Bu gerçeklikler, bu önemli kurallar, yasalar, ortada iken, devlet kurumlarının başına, zaman zaman, dönem, dönem, kuruma uygun liyakatli, ehliyetli kişiler yerine, ehliyetsiz, liyakatsiz, yandaş, taraflı insanların getirildiği örnekleri de ne yazık ki çok. Bunu, ilimizde de yaşadık. Devletin kurumunu, kendi özel şirketi, kurumu, gibi yöneten liyakatsiz, ehliyetsiz, yöneticileri de gördük. Devletin hizmetlerini, kendi ilçesine, yakın gördüğü ilçeye, yakın gördüğü kişilere, götüren, yöneticilere de tanık olduk.
            İlimizde şu anda DEVLET ADAMLIĞI kimliğini taşıyan bir Valimiz var. Devlet adamlığı kimliği taşımayan ehliyetsiz, liyakatsiz kişiler, yönetici olamayacakları gibi, olanlarda, halkın deyimi ile artık eskisi gibi atını oynatamayacaklardır.
             Gazeteciler, halkın, kamuoyunun, gözü, kulağıdır. Kentte, çevrede, yaşanan olayları, halka duyurmak, kamuoyunu, bilgilendirmekle sorumludurlar. Bunu yaparken, tarafsız, yansız, bir şekilde, doğrulayarak yaparlar. Hangi makamda, olursa olsun, görevini kötüye kullanan, yanlış yapan, görevlileri, uyarmak, dahası, teşhir etmek, tanıtmakta, görevleri arasındadır. Devletin, kurumlarının, halkın, zarar görmesini engellemektir.
               Bu görevlerimizi, yıllardır, aksatmadan yaptık. Yapmaya devam edeceğiz.
              OKULLAR AÇILACAKMI.
                Yazımı, bitirmiştim ki, ilimizde, önemli bir eğitim kurumunun, GÜZEL SANATLAR OKULUNUN, Kurucusu, ildeki eğitim kurumlarının başı, Sayın Milli Eğitim Müdürümüz, konuğumuz oldu.
                Muhtar VELİNİN, ünlü Türk kahvesini yudumlarken, eğitim, öğretimi konuştuk. Bütün ülkede konuşulduğu, gündem olduğu gibi okulların açılma konusunu konuştuk. Okulların açılması durumunda, PANDEMİ kurallarına göre okulların, sınıfların, yeterli olup olmadığını sordum. Oldukça iyimser, ’Okullarımız, sınıflarımız, bir iki okulun dışında yeterlidir, hatta çift eğitim yapmaya ihtiyacımız olmayabilir. Milli eğitim Bakanlığının, düzenleyeceği birçok alternatif olacak. Bazı sınıfların, dönüşümlü olarak okullara alınacağı, gibi alternatifler var. Velilerle, düzenlediğimiz toplantılarda, bu alternatifleri konuştuk. Biz her türlü modele, alternatife göre, hazırlıklarımızı yapıyoruz.’ Dedi.
                 Sayın Milli Eğitim müdüründe, başarmanın, çalışmanın, rahatlığı vardı.
                 Devamını diledik.