SEYİT RIZA Parkı her zamanki gibi yine doluydu.  MUNZURU, seyredenler kurulu banklarda yerlerini almışlardı. SEYİT RIZANIN çevresi ziyaretçileriyle misafirleriyle kuşatılmıştı. Durmadan cep telefonlarıyla resim çekiyorlardı. Gezi turist arabası parkın yanı başında park etmişti. Parkın yanı başındaki kurulu pazarcıların parkı da hareketliydi.
    Sevindiren, hemen her gün Tuncel’inin, SEYİT RIZA Parkının ve çevresinin başka illerden, hatta ülkelerden, gelen gezicilerle, ziyaretçilerle, şenlenmesi, renklenmesiydi. Bu şehrimize gösterilen büyük ilginin, sevindirici resmiydi.
   Bu ilgide, Komünist Başkanın, büyük payı vardı. Gelen ziyaretçilerin hemen hepsi, Komünist Başkanı, onun doğa güzellikleriyle süslü şehrini, görmek için geliyorlardı.
   DERSİM Doğasına özgü mevsimlik IŞKIN, GULİK seyyar tezgâhlarda ilgi odağıydı.
   SANAT SOKAĞINDA Belediyenin düzenlediği KADIN, EMEK, ÖZGÜRLÜK, ÇAYIŞTAYI, vardı. Üç gün süren, milletvekillerinin, kadın kuruluşların temsilcilerinin, halkın, büyük ölçüde ilgi gösterdiği, katılımın büyük olduğu Tunceli’ye yakışır bir etkinlikti. Ülkenin en büyük iki işçi sendikasından biri olan TÜRKİYE, DEVRİMCİ İŞÇİ SENDİKALARI, DİSK Genel Başkanı, ARZU ÇERKESOĞLU DA, belediye başkanlığının daveti ile etkinliği katılmıştı. Önünde yazılı bir metin olmadan, çok yalın, akıcı bir dille, başkanlığına yakışır, Yaptığı konuşma ile Türkiye’de kadınların, kadın emekçilerin, içinde bulundukları, durumlarını çok ayrıntılı, biçimde, araştırma sonuçlarıyla birlikte dile getirdi. Hayatın her alanında yaşanan, kadın toplumsal, cinsiyet ayırımcılığını, istidamdaki kadın oranının azlığını,10 kadından sadece 3 tanesinin istihdam edildiğini, hemen her gün işlenen kadın cinayetlerini, taciz, tecavüz, vakalarının çokluğunu, mücadelede, kadın dayanışmasının, toplumsal dayanışmanın, önemini dile getirdi. DERSİM Belediyesinin düzenlediği ÇAYIŞTAYIN, Tuncel’inin aydın,çağdaş kadınlarına, halkına, yakışır, önemli bir etkinlik olduğunu, buna sevindiğini dile getirdi.
    TÜRKİYE DEVRİMCİ İŞÇİ SENDİKASI DISK, ülkenin önemli büyük bir işçi, emekçi kuruluşudur. Onun, Genel Başkanını, DERSİMDE görmek, beni çok sevindirmişti.
   Çalış tayda, konuşma yapan kadın kuruluşlarının temsilcileri, kadını, emeği, özgürlüğü, dayanışmanın önemini, geniş anlamda, etkin bir ifadeyle dile getirmişlerdi. Çoğunluğu kadınlardan oluşan izleyiciler, sanat sokağını doldurmuşlardı. İzlemeye, dinlemeye değer bir etkinlikti. Sanat sokağı kimliğine yakışır bir etkinliğe ev sahipliği yapmıştı.
  Belediyenin düzenlediği bir başka etkinlik. Bazı illerde, konserlerin yasaklandığı bir süreçte Belediyenin, MAMEKİ Parkında düzenlediği OĞUZ AKSAÇ konseri, panda mi sonrası ilgi çeken bir ilkti. Yasaklara tepkinin, bir ifadesi, etkinlikti. Açık havada düzenlenen konsere, büyük katılım olmuştu. MUNZURUN yanı başındaki konseri, Munzur’un iki yakasında ikamet edenlerde izlemişlerdi. Konserde konuşan başkan MAÇOĞLU, ’Dünyanın neresinde olursa olsun, tüm diller, tüm inançlar, biz sosyalistler için değerlidir. Türkçe, Kürtçe, Zaza’ca, Ermenice dillerde sanatçıları, buraya getireceğiz.’ Diyordu. Alkışlanıyordu.
  Sayın Belediye Başkanı, MAÇOĞLU, siyasi kimliğinin yanında, kooperatifçiliğe, önem vermiş, doğal ürünlerin, belediyenin öncülüğünde, desteğinde yetiştirilerek, kooperatifler tarafından, büyük kentlerde kurulu satış yerlerinde makul bir fiyatla, halka pazarlanmasını,  hayata geçirmiş, ülke çapında ünlenmiş örnek olmuş, bir belediye Başkanıdır. Yakın zamanda açılışına katıldığı Diyarbakır’daki kooperatif satış yeri de, bunlardan biridir. Mazgirt Aşağı Çanakçı köyünde Mazgirt Kadın Kooperatifinin düzenlediği, domates ekimine katılmış. Yerli doğal ürünlerin yetiştirilmesinin önemini dile getirmiştir.
  Ekonomik krizin büyük ölçüde yaşandığı bu tarihi süreçte doğal üretim yapmak, kendi ihtiyacını karşılamak oldukça önemli, değerli olmuştur. Ekonomik kriz, toplumu, o kadar çok etkilemiş ki, halk evlerinin balkonlarında sebze yetiştirerek ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadırlar.
  Belediye Başkanlığının, ilimiz tarım alanlarında, yerli tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi, ihtiyaç fazlası ürünlerin, kooperatifler eliyle pazarlanması için üreticilere verdiği destek, önemli bir destektir. Ülke geneli içinde önemli bir örnektir. Büyük kentlerde açılan satış yerleri de büyük ilgi görmektedir.
  Yazıyı yazarken gazete yerime, yanında küçük bir kız çocuğuyla birlikte bir bayan geldi. Tepkili bir ifadeyle,’ Hocam, yazmanızı istiyorum. HARÇİKTE kurulu ÖRENÖNÜ Parkı, halkın hafta sonları, piknik yaptığı, önemli bir TABİAT PARKIDIR. MİLLİ PARKLARIN eş değerinde olan bir parktır. İnsanların piknik yapması için düzenlenmiştir.  Parkın bir bölümünde atlar kiraya verilmektedir.  Parkta piknik yapanlar, rahatsız olmaktadırlar. Atlar, parkı kirletmektedirler.  Sizden ricam, köşenizde dile getirmeniz, yetkililerin bilgisine sunmanızdır’ Dedi. Oturmadan, teşekkür ederek ayrıldı.
  Arkasından gülerek, ’Okurum dile getirmiş. Yazacağım.’ Dedim.
  Bir başka bayan girdi. İçeri, yüzünü, başındaki örtüyle kapatmıştı. Ürkek, çekingen, kısık bir sesle, ‘Kiralık ev arıyorum.’ Dedi.’ Bilgim yok. ‘Kiralar çok pahalı olmuş .’Dedim. Bana bakarak, olumsuz anlamda, başını salladı. Gözlerinde yaş, Kalktı. Sessizce çıkıp gitti.
  Üzüldüm. Ne kadar çaresiz olmalıydı. Haklıydı da. Kısa bir zamanda her şeyin fiyatları o kadar korkunç artmıştı ki. Kiralık ev tutmak, ev satın almak artık dar gelirliler için imkânsız olmuştu.
  Baharın yeşil halısı doğayı örtmüştü. Munzur coşmuştu. Uzun Çayır Canavarını suya boğmuş. Doldurmuştu. Hafta sonu Munzur Vadisine piknik yapmaya giden bir okurum.’ Munzur’un kıyısı piknik yapanlarla dolmuştu. Açık hava, Bahar, doğa sevgisi, panda mi, kış, sonrası, insanların, özlemi olmalıydı.’ Diyordu.
    Haklıydı. Baharı, maskesiz açık havayı, doğayı, üstündekileri, özlemiştik.