SERHAT OZAN YILDIRIM

El değmemiş doğası ve zengin bitki örtüsüyle doğal güzelliğinden söz ettiren Türkiye'nin alan olarak ikinci fauna ve flora bakımından en büyük milli parkı olan Munzur Vadisi, sonbaharın gelmesiyle sarıya ve kızıla dönen ağaçlarla birlikte adeta görenleri kendine hayran bırakıyor. 1971 yılında Milli Park ilan edilen Munzur Vadisi, 42 bin 674 hektarlık bir alanı kapsayan, zengin akarsu kaynakları, endemik bitki örtüsü ve nesli tükenmekle karşı karşıya olan yaban hayvanları çeşitliliğiyle her mevsim turistlerin vazgeçilmez rotaları arasında bulunuyor. Doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen ziyaretçilerin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği yerlerden biri olan park, yılın her döneminde yansıttığı farklı güzelliklerle hayranlık uyandırıyor. Sonbaharın gelmesiyle milli parktaki meşe, ceviz, kavak, söğüt, çınar ve asmaların oluşturduğu renk cümbüşü dağların arasında süzülen berrak Munzur Çayı ile birleşince oluşturduğu manzaralar herkesi mest ediyor.

'MUNZUR'U HER MEVSİMDE YAŞAMAK LAZIM'

Munzur Vadisi Milli Parkı’nda sonbaharın ayrı bir güzellik olduğunu belirten Hüseyin Tanrıverdi, ”Munzur’u her mevsimde yaşamak lazım, ilkbaharı, yazı güzel ama sonbaharı farklı bir güzel. Ben dört mevsimde gelmeye çalışıyorum. Sonbaharda yaprakların sararması, doğanın renk cümbüşüne dönmesi müthiş bir görünüme kavuşuyor. Munzur vadisi milli parkında sonbahar gerçekten insanı başka yerlere götürüyor” dedi.

'KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜ VAR'

Tunceli’nin doğal güzelliklerinden dolayı Munzur Üniversitesi’nde okumayı tercih eden Ömer Ener, “Munzur Vadisi’nde gerçekten sonbahar çok güzel. Ağaçlar rengarenk su pırıl pırıl. Burada adeta sarı, yeşil ve kızıl adeta harmanlanmış durumda. Munzur Üniversitesi’ne sırf bu güzellikler için tercih ettim. Gerçekten bu vadi özellikle sonbaharda insanı cezbediyor. Şuanda sonbahar renkleriyle birlikte milli park, kartpostallık görüntüler oluşturmuş durumda. Bizlerde arkadaşlarımızla gelerek bol bol fotoğraf çektik” diye konuştu.

Renk cümbüşünün insanı büyülediğini belirten Murat Taş, “Daha önce hep fotoğraflarda görmüştüm, canlı hiç görmemiştim. Çok güzel bir yer gerçekten burası. Tunceli’nin çok fazla doğal güzellikleri, bir çok gezilecek yeri var. Gerçekten sonbaharı yaşamak istiyorsanız bura dışında başla yere gitmeyeceksiniz çünkü burada her renk var. İnsan baktıkça huzur buluyor” şeklinde konuştu.