BİZ BİZE YETERİZ ünlü sözü, sorunlar karşısında aynı sorunları paylaşanların bir araya gelerek dayanışma içinde sorunu çömesi için yeterliliktir.
   Dünyayı saran kasıp kavuran, milyonları tutsak eden Büyük yangında BİZ BİZE YETERİZ. Ünlü sözü yeterli olmadı. Dünya devleri, uzayı fethetmek isteyen, başka dünyaları da egemenliği altına almak isteyen süper güçler, bu büyük yangında kendi kendilerine yetmediler, süper kapitalist olmayan ülkelerin yardımlarına muhtaç oldular. Türkiye’den yardım elini uzatmalarını istediler. Kendileri kadar zengin olmayan TÜRKİYE bu dünya devlerine süper güçlerine yardım elini uzattı. Anlaşılan süper güçlerin kirlettikleri dünya silkelenerek kendini korumaya aldı.
    Türkiye dünyayı saran bu yangında vaktinde aldığı başarılı tedbirlerle, yangını daha az kayıpla atlatmayı, söndürmeyi başarmak üzere 
    Ülke çapında sağlanan başarı, bütün yurtta umutları yeşertirken, aynı şekilde zamanında alınan başarılı tedbirlerle, çalışmalarla, büyük yangının, yayılmasını önleyen DERSİM de ilgi odağı oldu.
    Valilik Makamı, Sayın Valimiz,  vaktinde, öncelikle gerekli koruyucu tedbirleri alarak, bu büyük yangının DERSİMDE yayılmasını büyük ölçüde önlediler. Valilik bünyesinde oluşturulan PANDEMİ Kurulu çok başarılı çalışmalar yaparak vaktinde aldıkları tedbirlerle TUNCELİYİ bu büyük tarihi mücadelede ülke çapında en başarılı il yaptı.
     Sağlık çalışanlarının, sağlık kurumlarının her yerde olduğu gibi bu büyük mücadelede büyük payı olmuştur. Onlar, salgını önleyen salgına yakalanan hastalarını tedavi eden, hastaları ile aynı ortamı paylaşan,24 saatini onlara ayıran, ailelerinden, çocuklarından uzak kalan, fedakâr BEYAZ ÖNLÜKLÜLERDİR. Onlar her zaman savaşta barışta sağlık için yaşam için çalışan BEYAZ ÖNLÜKLÜ MELEKLERDİR.   
     Tunceli Halkının da gösterdiği duyarlılık. Alınan yasaklara, Kurallara uyması, bu büyük mücadelede başarıyı getirdi.
     Bu başarıda Emniyet güçlerinin başarılı çalışmaları, kontrolleri sürekli kılmaları, fedakârlıkları, halkla ilişkilerinde yapıcı, nezaketli olmaları bu büyük başarıda payı olmuştur.

    İlimizin en büyük kurumlarından, ilin alt yapı hizmetlerini üstlenmiş BELEDİYE BAŞKANLIĞIDA bu büyük mücadelede sorumluluk almış, önemli büyük bir kurumudur.
    Belediyenin bu mücadelede yaptığı çalışmaları, Halkçı, Demokrat kimlikli, KOMİNİST ünvanlı, DERSİMİN tanınmış yüzü, belediye Başkanımız, MAÇOOĞLUNA, sordum.’ Bu yangından DERSİM Halkını, korumak için belediye olarak ne gibi çalışmalar yaptınız. Yapmaktasınız.’ 
   Dünya haklarının amansız bir mücadele verdiğini, bilim insanlarının önerileri doğrultusunda hareket edilerek bu salgınla başa çıkılacağını, dile getiren, Başkan, belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.
  ‘ Bu tarihi süreçte belediye olarak Sağlık uzmanlarının bize verdiği bilgiler doğrultusunda sağlık kurumları ile iş birliği yaparak çalışmalarımızı sürdürdük. Öncelikle Dezenfektasyon çalışmalarına öncülük verdik. Şehrin işlek alanlarında, kaldırım ve caddelerde dezenfekte çalışmalarımızı sürekli kıldık. Zabıta ekiplerimiz, Valilikte kurulu PANDEMİ kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda sürekli kontrollerini denetimlerini sürdürdüler. Halka uyarılarda bulundular. Elimize ulaşan maskeleri, şeffaf yüz siperliklerini, esnafımıza, kamu kurumlarına ulaştırmaya çalışıyoruz. 
     ‘Sağlık çalışanlarının ulaşım sorununda, üstümüze düşeni yaptık. Verilen bilgiler doğrultusunda Sağlık emekçilerine araç tahsis ederek ulaşımını ücretsiz sağladık. Ekiplerimiz Sürekli mahalleleri gezerek, halkın sorunlarını, ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştı.
     KOORDİSYON birimi oluşturduk. Tespit ettiğimiz, maddi koşulları iyi olmayan 350, 400 aileye destek olduk. Ekiplerimiz yalnız yaşayan ihtiyaçlarını gideremeyen yaşlılarımızı, engelli vatandaşlarımızı tespit ederek ihtiyaçları olan yardımları yaptık. Sıcak yemek dağıtımını yapmaktayız. Sürdürmekteyiz.
   Bunları yaparken sokaktaki dostlarımızı da unutmadık. Onlara da sokak hayvanlarına da her gün yiyecek mama sokaklara bırakarak aç kalmalarını önlemeye çalışıyoruz. Sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyon çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.
    Şehir içinde bu çalışmalarımızı sürdürürken ilçe belediyelerimizi unutmadık Sürekli ilçe belediye başkanlarını arayarak, yardım edeceĞİMİZ, ihtiyaçları olup olamadığını sorduk. 
   Tarım emekçilerini köylülerimizi de unutmadık. Bu tarihi süreç sonrası en çok önem kazanan tarımsal doğal üretim, toprağın önemi olmuştur. Bu konuda tarım üreticilerine destek vermek için OVACIK DOĞAL KOOPARATİFİ ile diyalog kurarak üreticiye, köylüye, destek olmak istiyoruz. Kirlenmiş toprakta kirli ürün yerine kirlenmemiş, doğallığını korumuş toprakta, üretim yapacak üreticiye destek olmak istiyoruz. Tohum, fide konusunda yardım etmek istiyoruz.’ Dedi. Anlattı.
    Son zamanlarda sosyal Medyada çokça tartışılan MİLLİ köyü civarındaki taş çıkarma, taş kırma işini sordum.
  Anlattı. DOĞAN İNŞAATIN 2006 yılında başvurusu üzerine, Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığı, işletme ruhsatı vermiş.2008 yılında da belediye açma ve işletme ruhsatı vermiş. TAŞ Ocağı yakınındaki Milli Köyünün halkı işletmeden rahatsız olduklarını, çevreyi kirletti tepkileri üzerine MİLLİ köylüleri ile bir araya gelip, görüştüm. Bütün sorunlarını dinledim. Yardımcı olacakları sözünü verdim. Taş ocağını işleten iş adamı ile de görüştüm. Yaptığım görüşmelerde, iş adamı olumlu yaklaştı. Önümüzdeki Kasım Ayında ocağı kapatacaklarını ifade ettiler. Bunun üzerine karşılıklı bir protokol düzenledik. Protokol a göre DOĞAN İNŞAAT taş çıkarma, kırma işine, KASIM 2020 Tarihinde son vererek, ocak kapatılacak. Ocağın yeri, yeşil alan olarak belediye tarafından ortaklaşa düzenlenecektir. Protokolü Belediye Başkanı olarak ben, DOĞAN şirket adında sahibi Erdal GÜNTAŞ imzaladık. Doğan şirketin sahibi oldukça olumlu yapıcı yaklaştı. Sorun kısa sürede çözüldü.
    Yaptıkları imzaladıkları protokolün suretini bana attılar. Başkanın ifade ettiği gibi yazılmış. İmzalanmış. Bir protokol.
    Sosyal Medyada çokça tartışılan bu sorunun, kısa sürede çözülmesi beni de sevindirmişti. DOĞAN Şirketin sahibi DERSİMLİ olup burada oturmayan yakından tanıdığım bir iş adamıydı. Zaman zaman köşemde dile getirdiğim gibi DERSİMLİ olup DERSİME adım atmayanlardan olmadı. Aksine Geldi. DERSİMDE memleketinde, işini kurdu. DERSİMLİ hemşerilerini istihdam etti. DERSİMİN havasını DERSİMLİLERLE birlikte teneffüs etti. İyi günde, kötü günde DERSİM Halkı ile bir araya geldi. İhtiyaç duyulduğunda karşılıksız yardıma koştu. Böyle DERSİMİ seven birinin DERSİME kötülük etmesi beklenemezdi. 
      Doğa, çevre, günümüz dünyasında öne çıkan en büyük değerlerdir. Doğaya çevreye zarar vermek, yaşama, insanlığa zarar vermektir
     Ayrıntılı açıklamalarda bulunan bize zaman ayıran belediye başkanına teşekkür ettim.

EMEKÇİLERİN 1 MAYIS BAYRAMI kutlu olsun.