ERZURUM (AA) - Erzurum'da 73 okuldan 330 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla "Ortaokullar arası Scratch Kodlama Turnuvası ve Bilim Festivali" etkinliğinde çeşitli projeler sergilendi.

Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda protokol ile minik öğrencilerin kurdele keserek açılışını yaptığı etkinlikte, öğrencilerin eğitim sürecinde yaptıkları kodlamayla ilgili projelerinin sergilendiği stantlar kuruldu.

Etkinlikte, il merkezi ve ilçelerdeki 73 okuldan gelen 330 öğrenci ve öğretmen, 48 stantta eserlerini sergiledi.

Jürinin stantları gezerek dereceye girecek projeleri ve öğrencileri belirlemesinin ardından "Scratch Kodlama" ve "Robotik Kodlama" alanında ilk 3'e giren öğrencilere ödüller verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 2019-2023 yıllarını kapsayan "Erzurum'da Başarıyı Artırma Programı (ERBAP)" uyguladıklarını söyledi.

Programın 6 amaç, 142 hedef gösterge, binlerce eylem ve faaliyet planından oluştuğunu aktaran Kaygusuz, "Bu programdaki 6 amacımızdan biri öğrencilerimize çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmak. Yani amacımız 21. yüzyıl becerilerini öğrencilerimize en etkin bir şekilde vermek." diye konuştu.

Kaygusuz, bu amaç doğrultusunda ilçeler de dahil olmak üzere kent genelinde 72 okulda kodlama sınıfları açtıklarını anlatarak, şunları dile getirdi:

"Bu sınıflarda öğrencilerimiz kodlamayla ilgili çalışmalarını 2 yıldır yürütüyor. Bu yıl da bu okullarımızda yapılan çalışmaları çocuklarımızın sergilemelerine fırsat verelim dedik ve bu festivali düzenledik. Bugün burada hem çocuklarımız yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergileme fırsatı elde etmiş olacak hem de diğer okullarda okuyan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz Erzurum'da kodlamayla ilgili yapılan çalışmaları görebilecek. Burası kaybedeni olmayan bir yarışma. Biz ilk 3'ü seçeceğiz ama bana göre katılan tüm öğrencilerimiz ve öğretmenimiz kazanandır. Burada olmak, yaptıkları ürünü burada sergilemek çok önemli."

Katılımcılar konuşmaların ardından stantları gezdi.