Yıllarca görevi gereği, il dışında, başka illerde yaşamış, Bir hemşerim. Okurum.  Gazete almak için, gazete yerime gelmişti. Tanıştık.
  Tunceli’ye, uzun yıllar gelemediği için çok merak etmiş. Şehri, şimdiki haliyle görüp eski Tunceli’yle, karşılaştırınca bayağı şaşkınlık yaşamış. Bayağı da sevinmiş. Bol Bol gezmiş, Bütün mahalleleri gezmiş. CEM EVİNİ ziyaret etmiş. Parklar çok sevindirmiş. Şehrin kanalizasyon arıtma tesisinin olmasına da çok sevinmiş.
    Çokça merak ettiği, görmeyi çok arzuladığı, MUNZUR GÖZELERİNİ, VADİSİNİ, ailesiyle birlikte görmeye, gezmeye gitmişler. Özel araçları ile dura kalka, konaklaya, konaklaya, seyrederek, OVACIĞA, gitmişler. Ovacıktaki büyümede, dikkatlerini çekmiş. Sevindirmiş.
     GÖZELERE, gitmişler. Mumlarını yakmışlar. Dileklerde, bulunmuşlar. Oturup ailece piknik yapmak istemişler. Jandarmalar, gelip piknik yerinin aşağıda kıyıda olduğunu, burada yapamayacaklarını söylemiş. Pikniği, Gözelerden biraz aşağıda piknik yerinde yaparak, hasret gidermişler. Gözelerin temizliğini, şimdiki halini beğenmişler.
   DÜZGÜN BABAYIDA ziyaret edeceğini söyleyen hemşerimiz, zamanı olursa, ulaşabilirse, KOMİNİST BAŞKANI DA görmek istiyormuş. Başkanın adı geçince, şehirde gördüğü bazı eksikliklere, üzüldüğünü söyledi. ‘Ana yol boyunca dikilen fidanların, ağaçların çoğu kurumak üzereler. Parklardaki çimenlerde, sulanmadıkları için kurumak üzereler. Su sorunu olmamalıdır, Munzur, Nehri, şehrin içinden ana yola, paralel olarak akmaktadır. Belediye için oradan sulama için su almak, oldukça kolay, olanaklı olmalıdır. Büyük köprünün çıkışındaki, güller, kurumak üzereler. Kökleri, mevsiminde, kazılmamış. İhtiyaçları olan su verilmemiş. Güller bakımsızlıktan kurumak üzereler. Sahipsiz yaban gülleri gibi otların içinde adeta kaybolmuşlar. Hâlbuki o güller, şehri süsleyen, güzelliklerdir.  Doğa harikasına sahip Tunceli’ye, yakışan bir güzellik olmalıdır. Bildiğim kadarı ile bütün belediyelerde olduğu gibi Belediye Başkanlığının da, PARK VE BAHÇELERDEN sorumlu birimi olmalıdır. Mutlak ta vardır. Sayın Belediye Başkanın, o noktada geçişlerinde dikkatini çekmiş olmalıydı. Kenar  mahallere giden yollarda bakım onarım isteyen yollar.’ Diye gördüklerini dile getirdi.
    Arkadaşın dile getirdiklerine bende katıldım. Bu eksiklik çokça insanın dikkatini çekmiş olmalıydı ki çokça eleştiri dinlemiştim.
     Öğretmen arkadaşım geldi. Yazmamı rica etti. Atatürk mahallesinin kıyı şeridindeki yayalar için düzenlenmiş, yaya yürüyüş yolu, TAYİP ERDOĞAN Parkından sonra, Kan oğlu Mahallesinden GÖLE ÇETO, büyük betan köprüsüne kadar olan kısmı, aynı yolun devamı projesinde olduğu halde, yayaların kullanacağı hale getirilmedi. Yarım bırakıldı. Belediye Başkanlığımızdan isteğimiz, bu yolun tamamlanması, yayaların hizmetine açılmasıdır. Diyerek Belediye Başkanlığından ricada bulundu.
  Bir başka okurum elinde, gazete, geldi. Oturdu.’ Hocam sizde okumuşsunuz bölgede, civarda yaşayan köylüler, hariç ormanlara girmek 31 Ekim e kadar yasaklandı. Alınan bu karar güzel. Bu karar, ormanlarımızı yanmaktan koruyacağı gibi, ormandaki yaban hayatını da avcılardan korumuş olacaktır. Bunlar iyi, âmâ iyi olmayan alınan kararda, MUNZUR, PÜLÜMÜR vadilerinde, ateşli, ateşsiz piknik yapmak, kamp kurmak, çadır kurmak yasaktır. Deniyor. DERSİM DOĞASI, görülmek istenen, güzelliği paylaşılmak, yaşanmak istenen bir doğadır. İçinde endemik türleri barındıran, ünlü doğamızı, mahallinde görmek, havasını teneffüs etmek için, hemen her gün otobüslerle akın akın şehrimize, gelmektedirler. Onun yanında DERSİM Halkının, tarih boyunca, piknik yaptığı, bu güne kadar yasaklanmadığı. Her iki vadide, piknik yapmak yasaklanınca, doğamızı görmek için yurt içinden, yurt dışından, gelen misafirlerimiz, bizler, piknik yapmak için nereye gideceğiz.’ Diye sordu.
   ‘Bu soruyu sormakta, haklısınız. Yalnız siz değil çokça okurum, hemşerilerimiz, gazete yerime gelerek, tepkilerini dile getirdiler.’ Dedim.
   Bunların sohbetini yaparken, iş hanımızın çaycısı, aynı zamanda Moğultay mahallemizin sevilen muhtarı, ısmarladığımız çayları getirirken, oda benden yazmamı istedi. Kendisinin de iş yeri, içinde olan Belediye iş hanına, bu yıl doğal gaz tesisatının döşenerek, önemli, öncelikli bir sorunumuz olan doğal gaz sorununun çözülerek doğal gaz verilmesini, belediye iş hanı esnafı olarak Belediye Başkanlığından rica ettiğimizi yaz. Dedi.
   Gülerek, sevinçle ‘Belediye iş hanının bir esnafı olarak, benimde belediyeden, talebimdir. ‘Dedim