İSTANBUL (AA) - Banvit BRF, Marka Liderliğinde Kültürel Dönüşüm Konferansı’nda sürdürülebilirlik ile ilgili çalışmalarını aktardı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Banvit BRF, Sustainable Brands Türkiye tarafından düzenlenen SB Brand-Led Culture Change (Marka Liderliğinde Kültürel Dönüşüm) Konferansı’nda yer aldı.

Etkinliğe sponsor olan Banvit BRF Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Gündüz, "Bireylerin Davranış Değişimi için Marka Etkisi ve Dönüşüm Liderliği" oturumunda, Banvit BRF’in bu çerçevedeki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gündüz, Banvit BRF’in markalara sürdürülebilirlik konusunda önemli görevler düştüğüne inandığını aktararak, markaların bir yandan tüketici beklentilerini karşılarken diğer yandan toplumsal fayda yaratma rolünü gönüllü olarak üstlenmelerini önemsediklerini belirtti.

Bireylerin, dolayısıyla toplumun daha sürdürülebilir bir yaşam benimsemesi için markaların da kendi içinde dönüşüm projelerini benimsemiş ve içselleştirmiş olması gerektiğini ifade eden Gündüz, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilirlik başlığı hem global şirketimiz BRF’nin hem de Banvit olarak gündemimizin en üst sıralarında yer alıyor. Bu başlığı önemsiyoruz çünkü dünyamızın sınırlı kaynaklarını artık çok daha verimli bir şekilde kullanmamızı gerektiren bir noktada olduğumuzun bilincindeyiz. Sürdürülebilirlik konusunu içselleştirmiş bir marka olarak, çevre projelerimizle hem doğru bir rol model olmaya çalışıyor hem de dönüşümü sağlamak için toplumsal bir fayda yaratıyoruz.

Global şirketimiz BRF, 2020’de sürdürülebilirlik alanındaki tüm çalışmalarımızı 5 ana ilke altında topladı ve bu ilkeleri destekleyen 17 taahhüdünü kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca BRF Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atan kuruluşlar arasında da yer alıyor. Bu kapsamda hem globalde hem de Türkiye operasyonu olarak 2040 yılında net sıfır olmayı hedefliyoruz."

Gündüz, Banvit BRF olarak tesislerinde "Sıfır Gıda Kaybı Modeli" ile çalıştıklarını ve faaliyetlerinde sürdürülebilirliği odaklarına aldıklarını bildirdi.

Doğadaki ayak izlerini azaltmak için; su ve enerji tasarrufundan geri dönüşümlü ambalajlara, atık yönetiminden eğitim çalışmalarına kadar uzanan uygulamalar yürüttüklerini vurgulayan Gündüz, "Özellikle atık suyun geri kazanımı için uzun yıllara dayanan çalışmalarımız var. Bandırma Atık Su Geri Kazanım Tesisimiz sayesinde arıttığımız suyun ortalama yüzde 43’ünü içme suyu kalitesinde yeniden geri kazanıyoruz. Banvit BRF Ormanları ile ağaçlandırmaya katkı sağlama ve çevresel bilinci oluşturma boyutunda dönüşüme liderlik etmeye odaklanıyoruz.

Çevresel faydalarımızın yanı sıra toplumun sosyal alandaki dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla eğitim alanında da çalışmalar yürütüyoruz. Akıllı Çocuk Sofrası projemizle gıda israfı ve bilinçli gıda tüketimi konularında toplumsal bilinç oluşturuyor ve çalışmalarımızı bu alanda da titizlikle sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.