Ovacık ve Nazımiye fay hatlarını içinde bulunduran ve Doğu Anadolu Fay Hattı ile Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kesiştiği noktada yer alıp, başta yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür olmak üzere birçok bilim insanının ‘7 ve üzeri deprem’ uyarısında bulunduğu Tunceli’de bir süredir kamu binalarından numuneler alınıp, güçlendirme ve yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor.
ÜNİVERSİTEYE TANIŞANACAKLAR
Adliye ve valilik binasında yapılan performans çalışmalarında iki yapınında numuneler alındı. Alınan numunelerin sonuçlarında da yapıların olası bir depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Kentte iki kurumun geçici olarak taşınabileceği kurum ve yapı olmadığı için iki kurum da üniversiteye ait boş bir yapıya taşınma kararı aldı. Alınan karar doğrultusunda taşınacak binaya ulaşımın ana girişin dışından verileceği ayrıca öğrencilerle bir araya gelecek bir bağlantının da bulunmayacağı öğrenildi.
Üniversiteye de 8 ay süren geçici bir süreyle gidildiğini ve güçlendirme çalışmalarının tamamlanınca da iki kurumun geri eski yerlerine dönecekleri belirtildi.
Öte yandan 100 adli personelin bulunduğu adliye binasının da Cumhuriyet Mahallesi’nde ki arazilerine yeni bina olarak yapılması için bakanlığın adım atması bekleniyor.